Pošta Slovenije

Pohitite z oddajo voščilnic in paketov

K.A,/STA
3. 12. 2016, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Pošti Slovenije pred prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki zaradi pričakovanega povečanega prometa uporabnikom poštnih storitev priporoča, da voščila in darila po pošti pošljejo pravočasno, saj bodo ta le tako še pred prazniki prispela do naslovnikov.

Arhiv Svet24

Otroci lahko tudi letos pišejo Božičku, ki je že odprl svojo pisarno. Kot še dodajajo na Pošti Slovenije, lahko uporabniki poštnih storitev, v primeru da voščil in daril ne bodo uspeli poslati pravočasno, še vedno uporabijo tudi storitev hitre pošte, pri tem pa naj izberejo storitev in embalažo, ki bo ustrezala vsebini pošiljke, da bodo paketi do naslovnikov prispeli brez težav.

Ob tem so na Pošti tudi letos izdali redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že stalnica za božične in novoletne znamke. Izšle so štiri praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma, vsaka pa je izšla v poli po 50 znamk in v zvezku.

Poštni uradi bodo sicer na predbožični večer v soboto, 24. decembra, in na silvestrski večer v soboto, 31. decembra, poslovali po ustaljenem sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, pa ta dan ne bodo poslovale.

Sicer pa lahko otroci tudi letos pišejo Božičku, kamor prihaja iz leta v leto več risbic in pisem otrok. Pišejo mu tako posamezniki, kot tudi skupine iz vrtcev in šol. Božičkova pošta, ki so jo uvedli že leta 2010 vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz vse Slovenije. Lani je Božiček prejel več kot 16.000 pisem in risbic otrok, prav vsakemu pa je odpisal ter priložil manjše darilce.