Po Lipi Seven

Nadzorujejo nov Zavašnikov lokal

G.G./STA
3. 11. 2016, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekdanji lastnik diskoteke Lipa v Spodnjih Pirničah Robert Zavašnik, kjer so pred 11 leti v množici izgubila življenje tri mladoletna dekleta, je znova odprl lokal. Predstavniki Občine Medvode, policije in inšpekcije so danes preverili, ali zadostuje standardom.

Bobo
Nov Zavašnikov lokal se imenuje Seven.

Na upravni enoti niso potrdili, da je bilo Zavašniku v zadnjem obdobju izdano kakšno dovoljenje. Tudi medvoška občina naj ne bi imela informacij, da je upravna enota dala soglasje za lokal. Dovoljenja za prireditve ali podaljšani delovni čas pa občina ni izdala.

"Dovoljenje za obratovanje kluba Seven je izdala Upravna enota Ljubljana, in sicer v okviru dejavnosti strežbe pijač in diskotek," je dejal Zavašnik, ki pravi, da je z medvoškim županom Nejcem Smoletom želel stopiti v stik. Vendar se župan po Zavašnikovih besedah ni odzval na pobudo.

Pač pa so predstavniki občine danes sklicali sestanek, ki so se ga udeležili tudi predstavniki policijske postaje Medvode in inšpekcijskih služb.

Medvoški policisti so takoj po odprtju gostinskega lokala pred približno mesecem dni začeli poostreno nadzorovati njegovo delovanje. Če ugotovijo kršitve, pa se ustrezno odzovejo, je poudaril komandir policijske postaje Medvode Feliks Strehar.

Do zdaj so po njegovih besedah ugotovili eno kršitev javnega reda in miru, in sicer minuli konec tedna. Strehar ni želel navajati podrobnosti.

Pred diskoteko Lipa v Pirničah je 23. decembra 2005 prišlo do tragedije, ko je množica do smrti poteptala tri dekleta. Zavašnik je bil zaradi povzročitve splošne nevarnosti obsojen na pet let zapora, vendar se je kazni izognil s pobegom v tujino. Ko se je vrnil, je kazen že zastarala.

Kasneje je bil v drugi zadevi obsojen na leto in osem mesecev zaporne kazni, ki jo je tudi odslužil.