Sporočila iz onostranstva

Novogoričanka Larisa govori z umrlimi

pk
14. 9. 2016, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Svoje storitve, ki so pritegnile precej pozornosti, na svetovnem spletu oglašuje Larisa iz Nove Gorice. V njenem svetu je mogoče priti v stik z onostranstvom, kjer ji šepetajo preminuli. Mlada Novogoričanka je medij, neke vrste posrednik med tem in »onim« svetom. Kaj o svojem poslanstvu pravi prenašalka sporočil?

oa
Mlada Novogoričanka je svoj dar odkrila zelo zgodaj; pravi, da je podedovan.

V nagovoru obiskovalcem njene spletne strani Larisa najprej razloži, da se ukvarja z medijstvom. »Medijstvo je neke vrste posredovanje – stik med mano in svetom onstran, kjer 'prebivajo' umrli. Moj dar je, da zmorem z njimi navezati stik in prenašati njihova sporočila v naš svet,« pojasnjuje.

Profimedia
Mlado dekle iz Nove Gorice zna vzpostaviti stik z umrlimi. Pravi, da je onostranstvo vse kaj drugega, kot si mi predstavljamo.

Zadržani do nje

V stik z njo stopimo tudi mi, saj bi jo radi nekoliko bolje spoznali. Prosili smo jo, ali ji lahko zastavimo nekaj vprašanj v povezavi s tem, kar počne, pa je našo prošnjo zavrnila. Čez nekaj minut nas je poklicala nazaj in dejala,da se z nami lahko pogovori, pod pogojem, da v članek ne vpletemo njene identitete oziroma podrobnosti v zvezi z njo, ker ne želi etiketiranja oziroma, da jo javnost pozna samo po tem.

»Ljudje sposobnost, ki jo imam, jemljejo z zadržanostjo. Velikokrat opazim, da so, ko so z mano, precej zakrčeni, kot da jim vidim v dušo ali da sem ves čas v nekem zamaknjenem stanju, kjer slišim mrtve. Skratka, imajo me za čudakinjo. To je neke vrste nalepka, ki jo moram nositi, in to ni najbolj enostavno,« pravi.

Dodaja, da le redki vedo za njeno sposobnost, pa tudi sicer okolici tega ne razlaga. Bo pa zdaj, saj se bo s tem intenzivneje ukvarjala, stopila iz svojih okvirov. »Odločila sem se, da je prav, da se izpostavim in to, kar znam, ponudim svetu,« napove.

Presenečenje za možakarja

"Sporočila iz onostranstva dobivam na svoj »ukaz«. Daleč od tega, da bi bila stalno razpeta med dva svetova. To bi pa bil zalogaj."

Nekajkrat je že prenašala sporočila, tistim, ki so jo za to prosili, a njene stranke niso vedno prijazne. Pravi, da jo je nedolgo nazaj poklical gospod, ki je bil do nje precej nesramen, a se je telefonski klic zaključil s preobratom.

»Gospod se je zgražal nad tem, kar počnem. Povedala sem mu, da ima pravico do svojega mnenja in da mu pokojni brat sporoča, da mu je žal za tisto zlato verižico. Ko je to slišal, je utihnil in začel jokati. Vedela sem, zakaj; ker je njegov brat po nesreči izgubil verižico, ki jima jo je dala mama. Bil je šokiran nad tem, kar sem rekla, in mislim, da od tedaj verjame v mojo sposobnost,« se nasmehe.

O izkrivljeni podobi

Kako dragi so slovenski mediji?

Naša sogovornica Larisa svoje tarife ni želela razkriti; pravi, da vzame toliko, kolikor ji človek nameni sam od sebe. Tudi drugi mediji na svojih spletnih straneh nimajo objavljenega cenika storitve. Se pa glede na naše raziskave cene za eno srečanje z medijem gibljejo med 40 in 80 evri.

Zanima nas tudi, kako se poveže z dušo preminulega. »Po navadi takoj, ko stranka pokliče, začutim energijo ter v mislih ali zagledam neko podobo ali pa zaslišim besede, ki so prek mene – medija namenjene izpraševalcu. To ne pomeni, da vsako minuto slehernega dne dobivam sporočila in sem praktično stalno razpeta med dva svetova. Daleč od tega. Stik z drugim svetom se zgodi na moj 'ukaz',« pojasnjuje.

»V onostranstvu ni nič groznega. Je daleč od vseh filmskih upodobitev; ne gre za lobanje, pokopališča, spake, duhove in druge grozljive podobe. Imamo izkrivljeno podobo o tem, kaj sledi po smrti. Duša, ki je pravzaprav neke vrste energija, je večna, samo telo umre. Duša pa prebiva v neskončno prostorni drugi dimenziji, do katere pač nima dostopa prav vsak,« še razlaga.

Strah pred smrtjo

»Danes je še smrt tabu, kaj šele pogovor z umrlimi. Čas še ni zrel, da se pogovarjamo o tem, zato mediji do ljudi stopamo previdno. Več o nas, naši dragoceni sposobnosti in onostranstvu pa bo že razkril čas. Nismo še tam,« komentira.

Dodaja, da bodo ljudje najprej morali detabuizirati smrt, šele potem bomo lahko storili korak dlje. »Smrt ni nič strašljivega. Pot na zemlji se za nas konča samo v fizičnem smislu, a duša nadaljuje pot. Želela bi si, da bi ta dogodek, ki nas čaka prav vse, jemali bolj lahkotno,« Larisa zaključi svoje misli.