Slovenija

Brici bi se povezali s Koprčani

pk
19. 8. 2016, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Klet Brda naj bi skupaj s Kmetijsko zadrugo Agraria Koper kupila polovico družbe Adriafin, ki je večinska lastnica Vinakoper. Cilj, ki ga zasledujejo: večji izvoz.

pk
Za zdaj ni znano, koliko za polovico družbe Adriafin, 77,7-odstotno lastnico Vinakoper, ponuja briška klet.

Istrabenz je nedavno objavil razpis za prodajo svojega 50-odstotnega deleža v družbi Adriafin, ki je 77,7-odstotna lastnica Vinakoper. Ponudbo za nakup sta oddala dva interesenta – koprsko komunalno podjetje Marjetica, ki ponuja 2,5 milijona evrov, in podjetnik Marjan Pišljar, ki je menda ponujal še višjo kupnino.

Kdo bo novi solastnik Vinakoper, bo morda znano še ta mesec.

Poziv k izboljšavi

Nekoliko pozno pa so se oglasili še Brici. Ponudbo za nakup so namreč oddali že po poteku roka za oddajo, a je bila vseeno sprejeta. Istrabenz jih je zdaj zaprosil, naj svojo ponudbo izboljšajo, nakar naj bi se še ta mesec odločili o prodaji.

Kot v izjavah za javnost utemeljuje Klet Brda, jih družba Vinakoper zanima, ker bi skupaj lahko dobro sodelovali. Direktor kleti iz Goriških brd Silvan Peršolja omenja model iz tujine, ki se obnese – povezujejo se večje kleti, ki potem družno nastopajo na trgu. Peršolja je mnenja, da bi jim to sodelovanje koristilo pri doseganju uspehov na trgih zunaj naših meja.