Stopničko višje

Cerar naj bi že izbral Mramorjevo naslednico

G.G.
18. 8. 2016, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po odstopu finančnega ministra Dušana Mramorja so se v javnosti pojavila različna imena, ki bi lahko zasedla enega najpomembnejših resorjev v državi. Dnevnik poroča, da bi se lahko na stolček na Župančičevi 3 usedla državna sekretarka na finančnem ministrstvu Mateja Vraničar Erman.

STA
Mateja Vraničar Erman velja za tehnokratko.

Kot vedno se je kot možnega finančnega ministra omenjalo profesorja na ljubljanski ekonomski fakulteti Mojmirja Mraka, ki pa o tem ni vedel povedati nič konkretnejšega. Kot logična Mramorjeva naslednica pa se ponuja »karierna« državna sekretarka na finančnem ministrstvu Mateja Vraničar Erman.

Po pisanju Dnevnika naj bi premierju Miru Cerar že sporočila, da je pripravljena sprejeti odgovornost prve finančnice v državi. Vraničar Ermanova se na finančnem ministrstvu počuti kot riba v vodi. Tam je že od leta 1993, državna sekretarka pa je bila pri ministrih Franciju Križaniču in Urušu Čuferju.

Vraničar-Ermanova je sicer večkrat poudarila, da je strankarska politika ne zanima. V strokovnem pogledu je blizu Mramorju, tako da ne gre pričakovati spremembe finančne politike.

Dnevnik še poroča, da bi lahko pri njeni potrditvi malce negodovali le v strank SMC, saj naj bi imela morebitna bodoča ministrica »nekatere prijatelje v SD.«