Gibanje za otroke in družine

Šlo jim je za otroke, zdaj jim gre tudi za politiko

G.G./STA
26. 5. 2016, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Koalicija za otroke gre se je preimenovala v Gibanje za otroke in družine, ki se namerava aktivno vključiti v politiko. Vodja iniciativnega odbora Aleš Primc je povedal, da nameravajo v prvi vrsti delovati kot gibanje, če jim bo to olajšalo nastop na volitvah, pa bi se lahko preoblikovali tudi v stranko.

STA
Metka Zevnik in Aleš Primc - gonili sili Koalicije za otroke.
"Verjamem, da mnogi razumejo, da je lahko gibanje grožnja njihovemu obstoju. Ampak vsem sporočam, delajte strokovno, zakonito, ne kradite in nimate se česa bati, tudi če mi pridemo na oblast," pravi Primc.

Po besedah Primca gre za gibanje, ki bo v svoje središče postavilo otroke in družine "in bo naredilo vse, da bo slednjim lepše, kot jim je bilo do zdaj".

Za preoblikovanje iz Koalicije za otroke gre, ki je bila bolj civilno-družbene narave, v gibanje, so se po njegovih besedah odločili, ker računajo, da se bodo na ta način lažje pogovarjali s politiko. "S strani slednje v Sloveniji namreč ni nobene želje po dialogu ali sodelovanju," je dejal.

Po besedah Primca nameravajo v prvi vrsti delovati kot gibanje, če jim bo to olajšalo nastop na volitvah, pa bi se lahko preoblikovali tudi v stranko. "Prvenstveno pa bomo ves čas delovali kot gibanje - od tega trenutka naprej do volitev in po volitvah," je dejal. Sodelovati nameravajo z vsemi strankami, s katerimi bodo našli skupne točke.

Med vidnimi člani gibanja sta dozdajšnja vidna članica Koalicije za otroke gre Metka Zevnik in nekdanja vidna članica SDS Angelca Likovič. Zevnikova bo v gibanju delovala kot zagovornica starejših, starih staršev in upokojencev.