KRAJE–HRUŠICA

Sanacija posameznih odsekov ceste

sa/sta
25. 5. 2016, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gorenjska gradbena družba obnavlja del regionalne ceste Hrušica–Planica, in sicer na dvokilometrskem odseku Kraje–Hrušica. Pogodbena vrednost sanacije sicer znaša 535.000 evrov.

STA
Sanacija odseka regionalne ceste Hrušica-Planica.

Zaradi sanacije cestišča je med Hrušico in Dovjem pomična polovična zapora, dela naj bi bila končana do konca maja. Zatem bo sledila sanacija še enega odseka ceste, in sicer Rateče–Planica. Kot so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo je pogodbena vrednost sanacije odseka Kraje–Hrušica 535.000 evrov, sredstva pa so zagotovljena v okviru ukrepov investicijskega vzdrževanja. Obnova se izvaja po postopku hladne reciklaže.

Opozarjajo na slabo stanje ceste

Tridesetega maja se izteče tudi rok za oddajo ponudb za obnovo dvokilometrskega odseka Rateče–Planica. Tudi ta odsek bo obnovljen po postopku hladne reciklaže, ocenjena vrednost projekta pa je 550.000 evrov. V Kranjski Gori že dolgo opozarjajo na slabo stanje regionalne ceste, ki vodi v enega najbolj obiskanih slovenskih turističnih krajev. Močno obremenjena je v času tekmovanj v Planici, med gradnjo nordijskega centra pa je bilo govora tudi o prenovi ceste.