Slovenija

Varno na kolesu

pr
10. 4. 2016, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Varno na kolesu je včeraj potekalo prvo od sedmih regionalnih srečanj, na katerih so organizatorji predali zahvale, priznanja in simbolična darila sodelujočim. V projekt je bilo letos vključenih več kot 2500 otrok iz 87 sodelujočih osnovnih šol.

Facebook
Prvo regionalno srečanje je potekalo včeraj v Cerknici, do 21. aprila pa bodo sledila še srečanja v Cežanjevcih, Celju, Kranju, Ljubljani, Mariboru in Dolenjskih Toplicah.

V projektu lahko sodelujejo osnovnošolke in osnovnošolci, ki v tekočem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit. Sodelovanje poteka v okviru treh obveznih sklopov nalog, s pomočjo katerih odkrivajo varne in nevarne cestne odseke v svojem kraju, obnavljajo znanje o priporočljivi in obvezni opremi kolesarjev ter razmišljajo o kolesu kot prevoznem sredstvu. Izvedene projekte točkujejo. Otroci lahko pridobijo tudi dodatne točke, in sicer s pripravo kolesarskega kotička na šoli ter z izdelavo oziroma posredovanjem prometnovarnostnega načrta šole.

Facebook
Zaključni dogodek bo 19. maja, ko bodo podelili nagrade desetim najboljšim osnovnim šolam.

DENARNE DONACIJE

Delo in trud ob zaključku razpisa nagradijo z denarnimi in praktičnimi nagradami. Donacije iz posebej za ta namen oblikovanega sklada bo prejelo deset šol, ki v treh tematskih sklopih zberejo največ točk, praktične nagrade pa vsi sodelujoči otroci. Praktične nagrade bodo šolarjem podelili na regionalnih srečanjih v aprilu, deset najboljših šol pa bodo razglasili na zaključnem dogodku, ki se bo letos odvil 19. maja v Ljubljani. Pri tem jim bodo predali tudi denarne donacije v skupni vrednosti 5500 evrov.