Slovenija

V Gorenji vasi, Žireh in Železnikih ostajajo brez pediatrične ambulante

P.Š.
1. 10. 2015, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo iz Ljubljane je sprejel takšno odločitev z argumentom, da naj bi bili prostori neprimerno opremljeni.

Tako na Občini Gorenja vas - Poljane kot v Žireh in Železnikih so bili nad takšno odločitvijo zelo presenečeni. Na Občini Gorenja vas - Poljane so pojasnili, da je občina z lastnimi sredstvi že opravila vsa potrebna sanacijska dela za preureditev prostorov pediatrične ambulante, ki so bila usklajena in dogovorjena z vodstvom Zdravstvenega doma Škofja Loka na sestanku 11. avgusta letos. Preureditev prostorov pediatrične ambulante v Žireh pa je bila usklajena in dogovorjena na sestanku 17. avgusta.

Direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik ostaja optimističen.

ZAHTEVALI BODO POJASNILA

Vse aktivnosti so se v obeh občinah torej predhodno uskladile, čakali so le še na opremo. Za nabavo te je bil odgovoren Zdravstveni dom Škofja Loka, saj mu je Osnovno zdravstvo Gorenjske za to že zagotovilo potrebna sredstva. Zakaj k nabavi še niso pristopili, občinam ni znano, bodo pa zahtevali temeljita pojasnila. Nad odločitvijo kolegija je presenečen tudi direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik. »V tej situaciji moramo upoštevati to strokovno mnenje. Dejansko se v tem trenutku ne bo izvajala dejavnost cepljenja in preventivnih pregledov na območju teh treh občin, vsi otroci bodo tako morali obiskovati center za pediatrijo v Zdravstvenem domu Škofja Loka,« je pojasnil Veternik. Sicer pa je optimističen: »Ta stvar ni izgubljena, temveč je prehodna.«