Slovenija

Žičnice Vogel v zimo z novim lastnikom

P.Š.
1. 10. 2015, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Žičnice Vogel imajo novega lastnika. KD Kapital je namreč svoj več kot 50-odstotni delež prodal avstralskemu poslovnežu slovenskih korenin Anthonyju Tomažinu. Tomažin je kupoprodajno pogodbo podpisal v ponedeljek, ko je plačal tudi deset odstotkov are.

sta

Novi lastnik Žičnic Vogel Anthony Tomažin se je sicer v zadnjih letih zasidral v slovenski gospodarski prostor kot lastnik več ljubljanskih gostinskih lokalov in računalniške družbe RRC. V Voglu vidi velik potencial, saj tam uspevata tako zimski kot poletni turizem, veliko pa je še priložnosti za povečanje dejavnosti.

Vpleteni v bohinjski turizem so optimistični in si od prodaje Žičnic Vogel veliko obetajo. 

ODZIVI

Direktor Žičnic Vogel Boštjan Mencinger meni, da novi lastnik pomeni, da se bo samo smučišče lahko lažje in hitreje razvijalo. »Mi delamo enako, kot smo delali do zdaj. Seveda pričakujemo in verjamemo, da se bodo določene stvari izpeljale hitreje in lažje kot do zdaj, ko je vladala negotovost glede lastništva,« pojasnjuje. Zaradi spremembe lastništva pri cenovni politiki ne pričakuje večjih sprememb, a dodaja: »Predvidena je le manjša podražitev za naslednjo zimsko sezono. Že kar nekaj časa smo namreč vztrajali pri teh nižjih cenah, v primerjavi z drugimi smučišči.« Ker se v bližnji prihodnosti sicer podražitve ne obetajo, jih ne napovedujejo niti gostinci.

V Turizmu Bohinj se po besedah direktorja Klemena Langusa nadejajo, da se bo odlično sodelovanje, ki so ga vzpostavili s prihodom novega predsednika uprave Boštjana Mencingerja, nadaljevalo. »Zadnja leta nam je uspelo vzpostaviti pravo destinacijsko sodelovanje in razumeti soodvisnost, ki je ključnega pomena za dober turistični razvoj, predvsem pa za kreiranje dobrih turističnih zgodb. Verjamem, da bo novi lastnik prepoznal dosedanje delo kot odličen temelj za nadaljnji razvoj Vogla oziroma celega Bohinja,« je povedal Langus. Tudi župan Bohinja Franc Kramar je prepričan, da bo novi lastnik prepoznal možnosti Vogla za prihodnost in bo sledil željam uprave Žičnic Vogel. »Želja lokalne skupnosti je, da Vogel ostane ali celo postane najboljše smučišče v Sloveniji, za kar ima dobre pogoje. To je eno izmed naših dveh visokogorskih smučišč. Zadnja leta so njihove finance zelo pozitivne, dobro posluje tudi poleti, in mislim, da bo novi lastnik to prepoznal,« je nakup komentiral Kramar. Dodal je, da si želi srečanja z novim lastnikom in mu v razgovoru prenesti želje občine.

Tomažin bo do novembra plačal še preostanek kupnine, katere vrednosti pa ne razkriva.

NOVA SEZONA

Nova zimska sezona na Voglu sicer ne prinaša večjih novosti, kot so kakšne nove naprave ali proge, saj jih omejuje zakon o Triglavskem narodnem parku. So pa posodobili otroški park, dodali so dve novi otroški zabavni liniji. Vzpostavili so spletno prodajo vozovnic, tudi prek pametnih telefonov, izboljšali gostinsko ponudbo, povezujejo pa se tudi na sami destinaciji z različnimi produkti