Slovenija

Mariborski župan naj bi bil v tujini na zdravljenju

Gabrijel Toplak
2. 4. 2015, 06.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Župan Andrej Fištravec, ki zadnje čase manjka na pomembnih sejah občinskega sveta, naj bi se, neuradno, zdravil zaradi zasvojenosti s prepovedanimi drogami.

STA
Pojasnilo Mestne občine Maribor
"Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec bo na dopustu predvidoma do konca tega tedna. Odsoten je zaradi družinskih razlogov. Ves čas je v stiku s sodelavci, ki ga redno obveščajo o vseh pomembnih zadevah, ki se nanašajo na vodenje MO Maribor. Podžupanja MO Maribor Jelka Černivec ima generalno pooblastilo župana, da ga v času odsotnosti nadomešča pri opravljanju tekočih nalog iz pristojnosti župana, za podpis dokumentov in za podpisovanje pooblastil, s katerimi pooblašča zaposlene v mestni upravi za udeležbo na skupščinah."

Potem ko župana AndrejaFištravca že nekaj časa ni v službo, manjkal pa je tudi na dveh sejah občinskega sveta, ko so sprejemali gradivo za letošnji proračun in reorganizacijo mestne uprave, je v začetku tega tedna po občinskih hodnikih odjeknila za mnoge presenetljiva novica.

»Govori se, da je župan na avstrijski kliniki za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog. Le zakaj bi sicer manjkal na tako pomembnih sejah, kjer je sam predlagatelj? Pa ne gre za prvoaprilsko šalo, saj so se govorice pojavile v torek. Ne nazadnje se župan ob kandidaturi ni upal testirati,«je sporočil anonimni vir. Dodal je, da je to začetek »velikega poka«, ki smo ga v časopisu Svet24 ekskluzivno napovedali že februarja in bi lahko maja odnesel aktualnega župana.

Seveda sem informacijo nemudoma preveril v občinskih službi za odnose z javnostmi, saj je župan pač javna osebnost, in javnost ima pravico izvedeti podatke, ki se tičejo oseb na takšnih položajih. 

A že po manj kot desetih minutah mi je zazvonil telefon in izpisala se je neznana številka. »Sem Simona Partlič in kličem vas v zvezi z novinarskim vprašanjem o županu Fištravcu,« sem bil presenečen, da me je namesto občinske piarovke poklicala županova ožja sodelavka, ki naj bi si pred dvema letoma, kot smo pisali, poleg župana na račun davkoplačevalcev kupila najnovejši iphone. Partličeva je bila tudi del Fištravčevega volilnega štaba, službo na občini pa je kot svetovalka županu dobila za čas njegovega mandata. »Gospod župan je doma z družino, ampak ne zaradi osebnih težav, temveč iz družinskih razlogov. Mora jim stati ob strani. Situacija res ni prijetna, ne zanj ne za nas. Koristi pa dopust, in ne bolniške. Upam, da bo do konca tedna v službi,« je bila kratka Partličeva.