Slovenija

Ali občinarji hodijo po robu?

Gabrijel Toplak
31. 3. 2015, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Občinski delavci so v negotovosti in se sprašujejo, kaj jih čaka, če ne bodo dosledno izpolnjevali naročil drugega moža občine Bojana Babiča.

sta

Po hodnikih mariborske občinske stavbe, čeprav je od seje kolegija z vodji tamkajšnjih občinskih uradov minilo že nekaj časa, še vedno odmeva izjava direktorja občinske uprave Bojana Babiča. Slednji jih je namreč posvaril, da so vsi uradi dolžni izvrševati politiko mariborskega župana, vodji občinskega sekretariata za splošne zadeve Mariji Tanacek pa celo »požugal«, da se mora navaditi hoditi po robu zakonitosti.

»Pričakujemo visoko stopnjo angažiranosti in proaktiven pristop.« MOM

Kaj natančno je s tem mislil, saj se nekateri zaposleni na občini zdaj bojijo, da bi lahko morebiti celo izgubili službe, če ne bodo vestno sledili njegovim »ukazom«, smo povprašali službo za odnose z javnostmi v Mestni občini Maribor. »Vršilec dolžnosti direktorja Mestne uprave Mestne občine Maribor mag. Bojan Babič je na kolegiju prisotnim vodjem uradov in služb jasno poudaril, da se od vseh uslužbencev pričakuje visoka stopnja angažiranosti in proaktiven pristop pri opravljanju nalog. Reorganizacija mestne uprave, ki bo gotovo eden najpomembnejših projektov v letu 2015, namreč ne bo pomenila zgolj formalnih sprememb. Vodstvo MO Maribor od uslužbencev pričakuje fleksibilnost v okviru zakonodaje, kar pomeni, da bodo uradniki morali bistveno bolj izkoriščati vse možnosti, ki jih dajejo zakonodaja in drugi akti, da bo uprava postala učinkovit servis meščank in meščanov. Pri tem pa je treba izpostaviti, da so vsi uslužbenci Mestne uprave MO Maribor zavezani k zakonitemu in transparentnemu delovanju. Pri tem je ilustrativno uporabil izraz 'do roba', hkrati pa poudaril, da se v nobenem primeru ne sme zgoditi, da bi stopili čez rob zakonitosti.«