Slovenija

VIDEO: Obsedno stanje v Mariboru

Planet TV/B.K.
9. 12. 2014, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Finančni bankrot mestne občine Maribor bodo očitno najbolj občutili tisti najmanj krivi in občinskih sredstev najbolj potrebni.

Wiki

V mariborskem materinskem domu opozarjajo, da bo na cesti ostalo 8 mater in 12 otrok, ki ne morejo iti nikamor drugam. Prav tako bo brez toplih postelj ostalo 26 brezdomcev v zavetišču, ki bodo na cesto vrženi sredi zime, kar 600 ljudi, ki obiskujejo ljudsko kuhinjo pa bo ostalo lačnih.

Brez financiranja bo ostala tudi Zveza prijateljev mladine Maribor. Sekretar zveze Božidar Ravšelj je za Planet TV opozoril, da se spreminja mesto Maribor, kot ga poznamo: »Mesto je vseskozi podpiralo programe. Če jih od nekega trenutka naprej več ne bo, to pomeni, da ga spreminjamo.«

Seveda se reže in varčuje na relativno nepotratnih in za mesto nujno potrebnih socialnih programih. Sofinanciranje zavetišča denimo z 80.150 evri bremeni zgolj 0,08 % mestnega proračuna, materinski dom s 43.000 evri pa še pol manj. Po drugi strani pa plače in materialni stroški občine stanejo kar 23,2 milijona evrov.