Slovenija

Han: Vlada naj čim prej začne delati ali pa naj se razide

STA/B.K.
17. 11. 2014, 14.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na kadrovske težave največje vladne stranke so se danes ostro odzvali tudi v koaliciji.

Mediaspeed

Odnos premierja Mira Cerarja do gospodarstva je razočaral vodjo poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaža Hana, ki ga je razburila tudi likvidacija Termoelektrarne Trbovlje. Han upa, da bo vlada čim prej stopila skupaj in začela delati, "sicer je boljše, da se razide".

"Kaže se, da ima največja vladna stranka velike težave v kadrovskem smislu in pri komunikaciji," je Han pred sejo Državnega zbora ocenil v izjavi novinarjem. S tem se je odzval tudi na umik kandidature Gojka Koprivca za gospodarskega ministra.

Han je razburjen, ker nimajo gospodarskega ministra, ob čemer je spomnil, da je bila pravkar sprejeta odločitev o likvidaciji Termoelektrarne Trbovlje. "Nekateri, ki vodjo državne sklade, mislijo, da so od Boga dani in lahko delajo vse, kar želijo," je bil oster Han. Politika mora imeti po njegovem mnenju vsaj dobrega gospodarskega ministra, ki ima vizijo, ki ve, kaj želi in bo lahko s svojimi idejami vplival na nekatere odločitve, kot je bilo glasovanje skupščine Termoelektrarne Trbovlje.