Slovenija

Se Alenka Bratušek poslavlja?

Simon Rosc
28. 10. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po čustvenem izlivu na svojem facebooku, ki je bil namenjen vsem Slovencem, je Alenka Bratušek svoja čustva in načrte delila še s člani svoje stranke.

Reuters, STA

Predsednica ZaAB je v pismu še vedno opevala uspehe na državnozborskih volitvah, na katerih so po njenem mnenju dosegli izjemen rezultat. Med drugim je v pismu članom stranke zapisala, da ve, da je komisarska zgodba pri marsikom pustila grenak priokus.

»Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, a žal ni bilo dovolj, da bi uspela.« Alenka Bratušek

»Verjetno ste se spraševali, zakaj sem se odločila za kandidaturo. Slovenija bi z mojo kandidaturo lahko prvič v zgodovini dobila podpredsednico Evropske komisije, odgovorno za energetsko unijo,« je Bratuškova zapisala v pismu in dodala, da je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker nekdanjim predsednikom vlad ponudil močne položaje, saj namerava spremeniti delovanje celotne komisije. Podpredsedniki bodo po njenih besedah dobili del njegovih pooblastil.

Alenka Bratušek se je očitno zavedela krute resničnosti po prihodu iz Bruslja. Po nekaj neprespanih nočeh, v katerih je morala predelati vse, kar se je zgodilo, da je pristala na trdnih tleh, se je očitno odločila, da je čas za jesensko čiščenje. Začela bo kar pri svoji stranki.

Ali to pomeni, da se nesojena komisarka poslavlja? Preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!