Slovenija

V Tržiču se Sajovic s tremi protikandidati bori za tretji mandat

STA/J.P.
29. 9. 2014, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Tržiški župan Borut Sajovic se na prihajajočih lokalnih volitvah poteguje za tretji županski mandat. Dosedanji vidni član LDS se je tokrat odločil za kandidaturo s podporo volivcev, njegovi izzivalci pa so prav tako nestrankarski kandidat Klemen Belhar, Slavko Bohinc iz NSi in Andraž Žitnik iz SDS.

Facebook

Sajovic je skupaj s svojo listo zbral več kot 500 podpisov podpore. Kot pravi, so rezultati preteklega dela opazni in občina je na poti razvoja. V prihodnjih štirih letih si želi nadaljevati začeto, zato je skupaj z ekipo pripravil program, ki temelji na nadaljnjem spodbujanju gospodarstva s sanacijo območja BPT, na razvoju turizma in spremljajoče športne infrastrukture ter na dokončanju izgradnje komunalne infrastrukture.

Tržičani bodo v nedeljo izbirali tudi med 12 kandidatnimi listami za 24-članski občinski svet. Poleg strank SDS in NSi ter Ekipe Boruta Sajovica in liste Zagon se za svetniška mesta potegujejo SLS, DeSUS, SMC, SD, Zeleni Slovenije, lista S'm Tržičan, Lista za razvoj športa in kulture ter Nestrankarska lista prava pot.

Pred štirimi leti je Sajovic, ki se je takrat spopadel s šestimi protikandidati, z več kot 51 odstotki glasov slavil že v prvem krogu volitev in znova premagal tekmeca že s prejšnjih volitev, bivšega župana Pavla Ruparja.

Tokrat je Sajovičev protikandidat iz vrst SDS Andraž Žitnik, ki je zaposlen na tržiški upravni enoti. Kot pravi, je njegova odločitev za kandidaturo dozorela po 20 letih dela v občinski in državni upravi. Izpostavlja socialno pravičnost in v ospredje postavlja človeka, pri čemer je prepričan, da mora občina zaščititi najbolj ranljive skupine občanov, šele nato pridejo na vrsto velikopotezni projekti.

Inženir usnjarsko predelovalne industrije Slavko Bohinc, ki je občinski svetnik in županski kandidat NSi, kot težavo Tržiča izpostavlja predvsem trend padanja zaposlenosti in odsotnost srednje šole. Vidi pa številne naravne danosti, ki bi jih v občini lahko izkoristil za zeleno gospodarstvo, turizem in energetsko ter prehransko samooskrbo.

Neodvisni kandidat Klemen Belhar, ki je po izobrazbi teolog, dela pa kot direktor manjšega podjetja, želi s svojo listo Zagon zagnati gospodarski in turistični preporod Tržiča, tudi z oživitvijo zapuščenih industrijskih objektov. Kot pravi, je njegov cilj Tržič iz spalnega naselja spremeniti v dejavno in živahno mesto, zaustaviti nazadovanje občine ter vse sile usmeriti v razvoj.