Črna kronika

Na Opčinah Maročan sredi belega dne posilil 45-letno domačinko

Tilen Pajek
29. 9. 2014, 14.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Bilo je pretekli torek okrog 14. ure, ko je naselje Opčine nad Trstom pretresla novica o posilstvu. Kot poroča tržaški Il Piccolo je 34-letni Maročan Khalid Quadil, na vrtu sredi belega dne napadel in posilil domačinko.

Karabinjeri so preiskavo in iskanje žrtev izvajali 48 ur brez prestanka, k sreči pa se je zaključila uspešno. Žrtev je napadalca prepoznala na fotografiji in tako olajšala iskanje.

Storilec naj bi preskočil ograjo in na vrtu presenetil žensko, ki je ob napadu klicala na pomoč, vendar je nihče ni slišal. Pri napadu ji je celo grozil s predmetom za vrtnarjenje in ji zabičal, da jo bo ubil, če bo kričala. Slekel si je pas, ji ga zapel okoli vratu, tako da je žrtev ostala povsem brez moči in se zgrudila na tla, nato pa je prišlo do posilstva.

Napad je trajnal dobre pol ure, ko je storilec zapustil vilo. Na travniku je sama v nezavesti ostala posiljena ženska, po nekaj urah pa je kljub šoku poklicala policijo.

Maročanu so ob aretaciji v žepu našli nož, pri preiskovalnemu sodniku pa je zatrdil, da tega dejanja ni storil in da ga ni bilo v Opčinah. Premili razlogi, da proti njemu ne bi spisali kazenske ovadbe, ki ga bremeni posilstva in pozvročitve lažjih telesnih poškodb.