Slovenija

Na gorenjski avtocesti trčilo več vozil, zaradi nesreče zaprta polovica ceste

STA/ mv
26. 9. 2014, 17.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti pri Voklem proti Kranju policisti obravnavajo prometno nesrečo štirih vozil. Svetujejo uporabo vzporednih cest, saj je avtocesta na tem delu zaprta. Medtem so nekateri vozniki na cestninski postaji Torovo sneli verigo, ki ločuje vozišči avtoceste, in se obračajo proti Ljubljani. To je nevarno in prepovedano, svari policija.

Bralka

V prometni nesreči so bila udeležena štiri osebna vozila, po dosedanjih podatkih Policijske uprave (PU) Kranj pa so poškodovane tri osebe.

Gorenjska avtocesta na območju omenjene prometne nesreče bo predvidoma zaprta še okoli eno uro, so še sporočili s kranjske policijske uprave. Že pred tem so navedli, da bodo policisti poskrbeli, da bodo vozniki, ki so ostali v koloni pred krajem dogodka, lahko varno zapustili avtocesto.

Trenutno pa je po navedbah PU Kranj na delu več policijskih patrulj, saj so nekateri vozniki na cestninski postaji Torovo sneli verigo, ki ločuje smerni vozišči avtoceste, kjer se z vozili obračajo nazaj proti Ljubljani.

Na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste medtem pojasnjujejo, da je zaradi prometne nesreče promet preusmerjen na izvoz Brnik. Nastal je zastoj, zato za osebna vozila priporočajo izvoza Šmartno oziroma Vodice ali pa cesto Ljubljana-Medvode-Kranj.

Zaradi obnovitvenih del pa tudi danes nastajajo daljši zastoji na odseku primorske avtoceste med Logatcem in Postojno proti Kopru. Kolona vozil je dolga približno pet kilometrov, čakalna doba pa je po navedbah prometno informacijskega centra približno 40 minut. Kot pojasnjujejo na Družbi RS za avtoceste, bo promet potekal dvosmerno le po eni polovici avtoceste predvidoma do konca oktobra.