Slovenija

Popravek in pojasnilo v povezavi s člankom Desna roka Bratuškove

N.N.
16. 9. 2014, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V ponedeljek 8. 9. 2014 smo objavili članek z naslovom Desna roka Bratuškove, ki ga je napisal novinar Luka Tetičkovič. V članku je bilo zapisanih nekaj neresničnih trditev, zaradi česar se vsem prizadetim iskreno opravičujemo in oddajamo, da omenjene nepravilnosti nikakor niso bile objavljene z namen povzročitve škode ali žaljenja. Objavljamo resnične podatke.

V članku je bila neresnična trditev, da je dr. Jože Duhovnik stric Jerneja Pavliča, vodje kabineta predsednice vlade RS.

V članku je bilo zapisano tudi, da je Duhovnik v devetdesetih letih uničil Litostroj in na cesto pognal 3000 delavcev. V zvezi s tem pa Duhovnik pojasnjuje: »Nekdanji direktor Radia Študent, ki je postal po partijski dolžnosti direktor Litostroja je do leta 1990 v Litostroju napravil za 104 mio DEM dolga in banke so takrat zahtevale, da gre Litostroj v stečaj. Zaradi Duhovnika, ki je zahteval, da se Litostroj sanira in je bil s strani bank upnic zadolžen da pripravi s skupino program prisilne poravnave.

Program prisilne poravnave je temeljno sodišče v Ljubljani potrdilo v letu 1991 tako, da so bili upniki poplačani v višini 60% in istočasno potrdilo program, da se zmanjša število zaposlenih na 2200 delavcev. Po uspešno izpeljani prisilni poravnavi v letu 1993 in poplačilu vseh upnikov je bilo v Litostroju zaposlenih še 2500 delavcev, torej 300 več, kakor jih je bilo zahtevanih s sklepom temeljnega sodišča v Ljubljani.«