Črna kronika

Bomba pred hišo upokojene državne tožilke Jožice Boljte Brus

G.G./L.T.
16. 9. 2014, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj okoli 22.30 je prebivalce Zadobrove na obrobju Ljubljane vznemiril močan pok. Po naših informacijah je pred hišo upokojene državne tožilke Jožice Boljte Brus eksplodirala bomba. Poškodovanih ni bilo.

STA
Nekdanja tožilka Jožica Boltje Brus, ki jo je Zajc po lastnih besedah menda hotel le prestrašiti.
»Zagotovo se je slišalo do Sneberij,« je za Svet24 povedal Jože Urankar, sosed Boljte Brusove, ki je vodila tudi posebno tožilsko skupino in v svoji dolgoletni karieri spravila za zapahe kar nekaj kriminalcev velikega formata in si s tem zagotovo nakopala tudi sovražnike.

Luka Tetičkovič
Napad se je zgodil 15. septembra 2014 okoli 22.30, le tri dni zatem, ko je Zajc prišel iz zapora.

Pred skoraj petimi leti je ob stanovanjski hiši ljubljanske okrožne sodnice Katarine Turk Lukan v Radovljici odjeknila eksplozija, v kateri je bila lažje poškodovana njena hči. Le nekaj mesecev pred tem je ročna bomba eksplodirala pred Policijsko upravo Kranj.

Sosed je še povedal, da je po poku pred hišo videl Jožico. Nato so se pripeljali policisti, vendar brez vklopljene sirene.

In kaj sporoča policija? "Z opravljenim ogledom kraja smo ugotovili, da je neznani storilec pred stanovanjsko hišo, ki je v lasti bivše državne tožilke, odvrgel eksplozivno sredstvo. Ob eksploziji ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda," je sporočil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija.

Luka Tetičkovič

Na kraju kaznivega dejanja so tudi preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, kriminalisti in policisti PU Ljubljana, bombni tehniki Specialne enote in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki skupaj opravljajo ogled.