Slovenija

Starše moti neprimeren grafit

R.M.
8. 9. 2014, 16.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na južni tribuni Ljudskega vrta je že vse od spomladi velik grafit, ta pa po mnenju staršev, ki imajo v bližnji šoli svoje otroke, tja zares ne spada.

Nekateri starši otrok oziroma učencev, ki obiskujejo Osnovno šolo Prežihovega Voranca v Mariboru, so ogorčeni.

Šola je namreč v neposredni bližini nogometnega stadiona mariborskega prvoligaša in že vse od spomladi jih moti velik barvni grafit na steni južne tribune, ki v bližino šole, kot pravijo, kjer se dnevno gibljejo tudi njihovi majhni otroci, nikakor ne spada.

»Imam manjšega otroka, ki še ne zna brati in me je zadnjič vprašal, ali na tisti steni res piše nekaj grdega ...« Mariborčan, ki ni želel biti imenovan.

»Parkirišča, ki so namenjena staršem, da lahko z avtomobili pripeljejo ali odpeljejo otroke v šolo, so tik ob stadionu. Ponosni smo na naše nogometaše, a na delu južne tribune je ob drugih grafitih že nekaj časa takšen, ki po moji oceni tja ne spada. Imam manjšega otroka, ki še ne zna brati in me je zadnjič vprašal, ali na tisti steni res piše nekaj grdega oziroma če mu lahko preberem grafit, saj je že pritegnil pozornost marsikaterega šolarja oziroma njegovega starša,« je pojasnil Mariborčan, ki je otroku vsebino grafita nekoliko priredil in njegovo pozornost takoj preusmeril drugam.