Slovenija

Jazbinšek še uradno v boju za ljubljanskega župana

G.G./STA
8. 9. 2014, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predstavniki Zelene koalicije so danes mestni volilni komisiji predali kandidaturo Mihe Jazbinška za župana Mestne občine Ljubljana (MOL), listo za člane mestnega sveta in liste za člane 17 svetov četrtnih skupnosti MOL.

Mediaspeed
Na listi kandidatov Zelene koalicije za člane ljubljanskega mestnega sveta je 45 kandidatk in kandidatov. Na listi sta oba spola enako zastopana, sorazmerno so zastopane tudi vse starostne skupine. Izobrazbena struktura je nadpovprečna, na listi pa so tudi nosilci nekaterih civilnih iniciativ v Ljubljani, pojasnjujejo v Zeleni koaliciji.

Njeni kandidati tudi kandidirajo v vseh ljubljanskih četrtnih skupnosti. V nekaterih s polno listo, v nekaterih pa le z delno zapolnjeno listo, so še zapisali.

Poleg mestnega svetnika Jazbinška je kandidaturo za župana Ljubljane že vložil tudi direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič. S podporo strank naj bi kandidirali Irena Kuntarič Hribar (SD), Marija Horvat (DeSUS), Zmago Jelinčič (SNS), Martina Valenčič (Naprej Slovenija) in Gregor Škerl (Krščanski socialisti Slovenije). Potrebne podpise volivcev je že zbral aktualni župan Zoran Janković.