Slovenija

Neotesani Janševi privrženci

N. N.
23. 7. 2014, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Bralec Martin, ki se pred sodno palačo na Tavčarjevi v Ljubljani udeležuje shodov v podporo pravni državi, se je razpisal o tem, kako mu podporniki zaprtega Janeza Janše grozijo z deportacijami in smrtjo.

Svet24

»Zainteresirano javnost obveščam o pojavu sovražnega govora na twitterju, ki smo ga deležni udeleženci shoda v podporo pravni državi. Zanj je vsaj posredno odgovoren dr. Božo Predalič, ki nas pri mirnem iz z ustavo zagotovljenem javnem izražanju stališč neprestano fotografira in zalezuje,« je v pismu našemu uredništvu zapisal bralec Martin S.

In nadaljeval: »Odbor 2014 že tedne prireja proteste pred vrhovnim sodiščem, kjer blatijo pravosodje, udrihajo po pravni državi in pozivajo k zapornim kaznim za vse politike, ki ne delijo njihove ozkogledne ideološke usmeritve. Od 2. julija dalje pa se v Miklošičevem parku nasproti sodišča odvijajo tudi t. i. antishodi, kjer se spontano zbiramo posamezniki v podporo sodstvu in pravni državi. V bližino sodišča pridemo pokazat nestrinjanje s tem, kako privrženci Janeza Janše in stranke SDS udrihajo po sodstvu, pravosodju in slovenski politiki nasploh. Način, s katerim to počnejo, je po našem prepričanju skrajno neokusen in primitiven. Kot da to še ni dovolj, nasprotnike, ki mirno izražamo svoje nestrinjane, javno zmerjajo z rdečo golaznijo in cigani, prek družbenih omrežij pa nam grozijo z deportacijami in ustrelitvami.«