Slovenija

Mlada Jasmina želela na vrh propadle SLS

Ž.K.
23. 7. 2014, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Jasmina Opec, podpredsednica SLS, na kongresu stranke ni želela odstopiti skupaj z ostalimi člani vodstva in poskrbela nepričakovan zaplet.

Mediaspeed

Za slabe rezultate SLS naj bi bili kriv tudi mediji iz okrilja SDS.

Da seja glavnega odbora SLS po hudem neuspehu na volitvah ne bo potekala ravno v prijetnem vzdušju, je bilo pričakovati. Stranki namreč kljub številnim spremembam v vodstvu ni uspelo preseči štiriodstotnega volilnega praga, ki bi ji omogočil obstanek v parlamentu in morebiti tudi sodelovanje v novi vladi. 


Da prevzema krivdo za rezultat, je predsednik stranke Franc Bogovič povedal že takoj po volitvah, svoje napovedi o odstopu pa je želel uresničiti na seji glavnega odbora. K odstopu je pozval tudi vse tri podpredsednike Olgo Franca, Janeza Tomšiča in Jasmino Opec.

Medtem ko sta se prva dva brez težav pridružila nameri k odstopu, pa se je mlada Jasmina Opec odločila boriti za svojo funkcijo. Ocenila naj bi namreč, da je za nedavne volitve trdo garala in da se zato ne čuti krivo za izpad stranke iz parlamenta. O objektivni politični odgovornosti gospodična Opec očitno še ni dosti slišala. Če bi preostali del vodstva odstopil, gospa Opec pa ne, bi to pomenilo, da bi vsaj začasno kar ona prevzela vodenje stranke, kar naj bi po besedah nekaterih njenih kolegov pomenilo takojšnji razpad stranke. Zato ne čudi, da se je ob njeni potezi nanjo vsul plaz ostrih kritik in verbalnih napadov.

Zaradi ravnanja mlade kolegice so svoje odstope preklicali tudi ostali člani vodstva, ki bodo zdaj stranko vodili do 6. decembra, ko bo imela SLS izredni kongres, na katerem bodo izbrali novo vodstvo. Zanimivo je, da je Franc Bogovič v svojem nastopu za slabe rezultate posredno okrivil kar SDS, saj naj bi po njegovih besedah mediji pod vplivom te stranke o SLS širili laži in natolcevanja.