Slovenija

Shod proti prodaji Mercatorja

STA/G.G.
24. 6. 2014, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V nedeljo popoldne se bo v Ljubljani predvidoma odvil protestni shod somišljenikov, ki nasprotujejo prodaji Mercatorja. Sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladi Rožič je pojasnil, da se bodo ljudje najverjetneje zbrali samoiniciativno in izrazili svoje mnenje. Na seznamu javnih shodov in prireditev dogodka ni.

Reuters

Sindikat delavcev trgovine ni organizator nedeljskega protesta, je povedal Rožič. Organizatorja po njegovem predvidevanju tudi ne bo, pač pa bo šlo za prosto izraženo voljo ljudi.

Shod naj bi se začel ob 18. uri, potekal pa naj bi pred Mercatorjevim prodajnim centrom v Šiški.

Po besedah Rožiča se na sindikat obračajo ljudje, ki poslušajo, kaj se dogaja v zvezi s prodajo največjega slovenskega trgovca in so ogorčeni nad tem, kaj se dogaja v tej državi in kaj počne predsednica vlade v odstopu Alenka Bratušek. Kot je pojasnil, v sindikatu ljudem nudijo vso podporo, vendar pa ne organizirajo nedeljskega shoda in o njem tudi nimajo nobenih uradnih informacij.

Spletni portal Požareport sicer piše, da naj bi se množičnih protestov udeležili Mercatorjeve prodajalke, sindikati, dobavitelji in kmetje. Na čelo gibanja proti prodaji Mercatorja naj bi se zavihtel prvi mož Pozitivne Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković, ki naj bi se odzval na pobude zaposlenih v Mercatorju.