Slovenija

Kam je izginil Tomaž Lovše?

Lady
14. 5. 2014, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Se še spomnite medijskega rompompoma lani na začetku jeseni, ko so organi pregona priprli prvega moža Dinersa Tomaža Lovšeta? Očitali so mu domnevno oškodovanje družbe za kar devet milijonov evrov in ga spravili za zapahe, ker so mislili, da je begosumen.

Alenka Žavbi
Tomaž Lovše

Dva meseca pozneje je možakar poskrbel še za eno hudo razburjenje deželice na sončni strani Alp: položil je najvišjo varščino v zgodovini slovenskega sodstva, milijon evrov, in veselo odkorakal na prostost. Od takrat pa zanj ni več slišati.

Kako je pol leta pozneje s postopki zoper njega, nam ni znano, zato pa vemo, da Lovše v tem času silno lepo skrbi zase. Obiskovalci Šmarne gore ga večkrat opazijo, kako v zavidanja vrednem ritmu hiti proti vrhu, po navadi sam s kapo na glavi, včasih pa v družbi žene Anite, s katero veselo kramljata in se, ko prispeta do cilja, tudi objameta. Redna vadba je verjetno nekaj pridala tudi k temu, da je Lovšeta zdaj skoraj pol manj, kot ga je bilo na primer takrat, ko je prevzel predsedniški položaj Smučarske zveze Slovenije. Kaj dodati? Še dokaz več, da je vsaka stvar za nekaj dobra.