Slovenija

Kako kaže na naših cestah

STA/M.J.
8. 6. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na cesti Mengeš-Kamnik, pri Šmarci na železniškem prehodu, zaradi okvare stalno gorijo rdeče luči. Po podatkih Slovenskih železnic in Policije vozniki kljub temu lahko nadaljujejo vožnjo čez železniške tire, ob upoštevanju ostale prometne signalizacije! Na mejnih prehodih ni posebnosti.

nlb.si
Zaradi prireditve bo zaprta cesta Drtija-Želodnik v Moravčah.

Zaradi posledic neurja (nanos večje količine materiala na cestišče) je zaprta regionalna cesta Vitanje-Gornji Dolič, v Spodnjem Doliču. Obvoz čez Velenje.

V predoru Karavanke so odstranili delovno zaporo, ponovno bo postavljena v ponedeljek.

Do ponedeljka do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta polovica štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. Zaprt bo tudi priključek Trojane proti Ljubljani. Promet bo v času zapore preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Predvidoma do četrtka bo zaprta polovica dolenjske avtoceste med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto-zahod v smeri Obrežja, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Zaradi del je zaprta polovica primorske avtoceste proti Ljubljani med Kozino in počivališčem Risnik, promet poteka po drugi polovici dvosmerno, zaprt je tudi priključek Divača proti Ljubljani.

Na regionalni cesti Pivka-Knežak-Ilirska Bistrica, v Pivki na Snežniški cesti, je popolna zapora zaradi gradnje kanalizacije in vodovoda. Obvoz po glavni cesti skozi Ribnico in Ilirsko Bistrico, za lokalni promet pa čez Trnje in Klenik.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si