Slovenija

Petrol kupil Nafto Geoterm

sta/rs
10. 5. 2013, 18.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Petrol je danes postal lastnik celotnega poslovnega deleža družbe Nafta Geoterm iz Lendave. V naslednjih dveh letih in pol namerava v razvoj njene dejavnosti in nove zaposlitve vložiti okoli 4,5 milijona evrov.

petrol.si

Kot so sporočili iz Petrola, je njihov interes, da Nafta Geoterm še naprej razvija in nadgrajuje obstoječe poslovne dejavnosti: izvajanje rudarskih del, predelava in transport zemeljskega plina ter upravljanje in razvoj sistemov daljinskega ogrevanja, ki temeljijo na geotermalnih virih.
Prav v nadaljnjem razvoju storitev, povezanih z geotermalnimi viri, vidi Petrol poslovno priložnost za rast prevzete družbe.
Petrol namerava skupaj z občino Lendava dodatno pozornost posvetiti tudi nadgradnji sistema daljinskega ogrevanja na geotermalno energijo v Lendavi. Cenovno konkurenčna in celovita oskrba z energijo ponuja regiji dobro možnost za razvoj zaokroženih gospodarskih območij, namenjenih razvoju podjetništva na različnih področjih.
V Petrolu si od prevzema obetajo usklajen in hitrejši razvoj plinsko naftnega polja Petišovci ter nadaljnji razvoj izkoriščanja geotermalne energije v regiji. Na temeljih celovite in konkurenčne ponudbe zagotavljanja energije pa bo ustvarjena podlaga za razvoj konkurenčnega gospodarskega okolja v občini Lendava in posledično odpiranje novih delovnih mest z višjo dodano vrednostjo, so še sporočili iz Petrola.