Kultura

Traven, Toš, Osenar, Šopar ... in še kdo?!

Alenka Sivka / Obrazi
17. 2. 2015, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ljerki Bizilj, novi direktorici TV Slovenija, smo postavili kar nekaj vprašanj o novih sodelavcih, ki se »zgrinjajo« v nove oddaje razvedrilnega in tudi drugih programov na TVS. Nekateri naj bi tudi odhajali. Kaj je torej res in kaj ne?

Vir: arhiv Svet24

Facebook

Bojan Traven se menda vrača na TV Slovenija. V kakšni »obliki«?

Z Bojanom Travnom se dogovarjamo za sodelovanje v analitsko-razvojnem oddelku Televizije Slovenija. Na vseh področjih povečujemo strokovni pristop in pripravljamo reorganizacijo Televizije Slovenija, saj je organizacijo treba uskladiti s sodobno tehnologijo, ki jo ima TVS, ter postaviti produkcijske in delovne procese, kot jih imajo sodobne televizije.

Bo nedeljsko razvedrilno oddajo res vodil Tadej Toš, sobotno pa Nina Osenar?

Nedeljsko popoldansko oddajo bo vodil Tadej Toš pod taktirko Bojana Krajnca. Odgovorni urednik razvedrilnega programa Mario Galunič se že od začetka svojega mandata pogovarja z različnimi voditelji, ki bi osvežili razvedrilne oddaje na TVS. Za sobotno večerno oddajo se je tako odločil, da bo sovoditeljica tudi Nina Osenar, sodelovali pa bodo še Boris Kobal, Aleš Ljoljo in Eva Cimbola.

Bo Lado Bizovičar dobil svojo oddajo?

Lado Bizovičar? Bi me veselilo.

Bo Janko Šopar res moral v pokoj, nadomestila pa ga bo Barbra Jermann?

Že nekajkrat sem povedala, da me veseli, da medije Televizija Slovenija zanima, kar je tudi prav, saj smo odgovorni svojim plačnikom, gledalcem! A vendarle imamo pravico do resnice. Mediji pogosto pišejo oziroma pišete o televiziji in njenih sodelavcih, a ne vprašate pravih, odgovornih oseb. Janko Šopar pa je že sam demantiral podobna »natolcevanja«.