Črna kronika

Voznik reševalnega vozila povzročil prometno nesrečo in pobegnil

M.J.
17. 2. 2015, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na cesti Idrija-Godovič se je v petek zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik reševalnega vozila prehiteval tovorno vozilo preko neprekinjene črte, ko je nasproti pripeljal voznik osebnega vozila. Voznik rešilca je sunkovito zavil v desno in pri tem trčil v ogledalo tovornega vozila. Po trčenju je voznik reševalnega vozila pobegnil.

Bralec (simbolna fotografija)

Na Policijski upravi Nova Gorica so pojasnili, da je po sedanjih ugotovitvah 23-letni voznik tovornega vozila, državljan BiH, vozil iz smeri Idrije proti Godoviču. Med vožnjo ga je na ovinkasti cesti preko neprekinjene črte začel prehitevati neznani voznik reševalnega vozila. Takrat je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, ki se je, da bi preprečil trčenje, z vozilom umaknil skrajno desno.

Voznik rešilca je sunkovito zavil v desno in pri tem z bočnim desnim delom vozila trčil v levo stransko ogledalo tovornega vozila. Za tem pa nadaljeval pot v smeri Godoviča. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Idrijski policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev zoper pobeglega voznika reševalnega vozila zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

Po do sedaj zbranih podatkih o okoliščinah prometne nesreče so policisti ugotovili, da je bilo reševalno vozilo iz ene od zdravstvenih ustanov z območja Obale. Primorske novice pa ob tem navajajo, da naj bi šlo za reševalno vozilo izolske reševalne postaje. Direktor Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec, pod katerim sodi tudi omenjena reševalna postaja, je namreč za časnik povedal, da je eno od njihovih reševalnih vozil poškodovano.