Brutalno

Foto: Srna zatavala v izolsko ladjedelnico, lovec jo je "preprosto ustrelil"

J.V.
16. 4. 2024, 12.15
Posodobljeno: 16. 4. 2024, 13.53
Deli članek:

V ponedeljek popoldne so delavci v izolski ladjedelnici opazili srno. Da bi rešili izgubljeno žival, so poklicali lovsko družino Izola, a je lovec na njihovo presenečenje srno ustrelil. Policija pravi, da je šlo pravzaprav za srnjaka in da zbirajo dokaze za potrditev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Facebook/Eugenija Carl
Uboga žival.

Na videoposnetkih, ki jih je na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook objavila novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl, je videti, da je srna zašla v ladjedelnico v Izoli, iz katere je nato zbegano iskala izhod. Lovec čuvaj je po njenih besedah po "šerifovsko rešil zadevo" in srno "preprosto ustrelil". Na drugem objavljenem posnetku je razvidno, da so prisotni lovcu očitali, da je streljal v bližini ljudi in ceste in s tem ogrožal varnost.

"Glede odstrela srnjaka na območju ladjedelnice smo bili obveščeni včeraj ob 19.05 uri. Policisti PP Izola v povezavi z dogodkom zbirajo obvestila in dokaze za potrditev suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo," so sporočili iz koprske policijske uprave.

Nobenega napredka v glavah zelene bratovščine

V društvu za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka so dogodek označili za "še eno v nizu brezsramnega in nevarnega početja kameradov". "Očitno se tudi pod novim predsednikom Lovske zveze Slovenije ne bo nič spremenilo na bolje," so zapisali na Facebooku. "Mentaliteta, stare šege in navade zelene bratovščine ostajajo take, kot so bile od nekdaj, nobenega napredka v glavah, boljša je le oborožitev in tudi avtomobili niso več lade nive," so poudarili.

"Glede na to, da lovci perfektno obvladajo "mreženje" in zasedajo pomembne položaje v centrih moči, bi bilo spremembe iluzorno pričakovati, pa če se vsi skupaj na glavo postavimo," so še opozorili v društvu Lajka.