Škofja Loka-Železniki

Na Gorenjskem 58-letni motorist po trčenju z avtom umrl za posledicami poškodb

D.K.
16. 4. 2024, 10.46
Posodobljeno: 16. 4. 2024, 10.52
Deli članek:

Iz Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da je za posledicami telesnih poškodb po prometni nesreči, ki se je pripetila 13. aprila, umrl 58-letni motorist.

Gasilska enota Škofja Loka
Za posledicam poškodb je v bolnišnici umrl 58-letni motorist.

Gorenjski policisti 13. 4. 2024 okoli 16.30 obravnavali prometno nesrečo med voznikom avtomobila in motoristom, do katere je prišlo na cestni relaciji Škofja Loka-Železniki.

Po podatkih, ki so jih po nesreči pridobili policisti, je 30-letni voznik z avtomobilom vozil proti Železnikom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni motorist. Med njima je prišlo do trčenja. Motorist je bil hudo telesno poškodovan in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljan v zdravstveno ustanovo. Voznik avtomobila je bil lahko telesno poškodovan in s kraja v zdravstveno ustanovo odpeljan z reševalnim vozilom. Na kraju so bili tudi gasilci.

Policisti za 30-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Promet je bil na tem odseku oviran dve uri in pol.

Včeraj pa so bili policisti Policijske uprave Kranj obveščeni, da je za posledicami telesnih poškodb po prometni nesreči umrl 58-letni motorist.

Na gorenjskih cestah so policisti letos obravnavali 483, lani v enakem obdobju 469 prometni nesreč. Umrli sta dve osebi, lani v enakem obdobju tri. 12  je bilo hudo telesno poškodovanih, lani 14. 86 pa lahko, v istem obdobju lani 101. V 80 prometnih nesrečah je bila vzrok prometnih nesreč neprilagojena hitrost, lani v tem obdobju 81. Največ prometnih nesreč obravnavajo ob petkih in v časovnem intervalu med 9. in 15. uro, so ob tem zapisali pri PU Kranj.