Pet let pogrešana

Nov veter v preiskavi izginile Rebecce? Na posnetku naj bi bil viden Florianov twingo

R.T.
18. 2. 2024, 20.39
Deli članek:

Minilo je že pet let, odkar je v Berlinu izginila takrat 15-letna Rebecca Reusch. Na površje so zdaj priplavali novi posnetki.

Polizei Berlin
Pet let je že, odkar je Rebecca Reusch izginila, policija pa še vedno ni našla njenega trupla.

Se bo primer, ki je pred natanko petimi leti pretresel celotno Nemčijo in o katerem so poročali tudi mediji širom Evrope, vendarle premaknil z mrtve točke? Nemški mediji na peto obletnico izginotja takrat 15-letne Rebecce Reusch poročajo o novih posnetkih, ki bi lahko dodatno obremenili glavnega osumljenca za njen domneven umor, njenega svaka Floriana, sicer soproga njene sestre Jessice.

Spomnimo, Rebecca je izginila 18. februarja 2019. Tisti konec tedna je preživela pri sestri Jessici in njenem 27-letnem soprogu. V ponedeljek zjutraj bi morala od tam oditi v šolo, a tja prispela. Policija je primer razmeroma hitro začela obravnavati kot umor in ne kot iskanje pogrešane osebe. V prtljažniku Florianovega avtomobila znamke Renault Twingo so namreč našli Rebeccine lase in delce vlaken z njene deke. Floriana so strpali v pripor, a nadaljnja preiskava ni postregla z dovolj dokazi, da bi ga tam lahko tudi zadržali oziroma zoper njega vložili obtožnico. Med drugim namreč še vedno niso našli Rebeccinega trupla, čeprav so v mesecih po njenem izginotju izvedli številne obsežne iskalne akcije. Temeljito so prečesali tudi nekatere gozdove, kjer naj bi se Florian znebil njenega trupla, a so bili vsi napori zaman. Čeprav je Florian trenutno na prostosti, za policijo še vedno velja kot glavni osumljenec, a mu Rebeccina družina vse skozi stoji ob strani.

Nemški Bild danes poroča, da bi v jadra preiskave lahko zavel nov veter, saj naj bi se pojavil nov videoposnetek, s katerega naj bi bilo razvidno, da je Florianov twingo tistega jutra, natančneje ob 7.24 uri, zapustil dvorišče pred stanovanjem in se čez natančno 46 minut vrnil. Florijanov avtomobil je že od vsega začetka ena od osrednjih točk policijske preiskave, zadnji posnetek pa naj bi že bil v rokah policije. S posnetka sicer naj ne bi bilo razvidno, kdo je sedel za volanom avtomobila, a se domneva, da bi lahko Florian v tej slabi uri na neznan kraj odpeljal Rebeccino truplo.

Čeprav kriminalisti ne razpolagajo s trdnimi dokazi o njegovi krivdi, jim je Florian poleg vseh preostalih okoliščin sumljiv tudi zaradi nasprotujočih si izjav, ki jih je dajal med zaslišanji. Tako je denimo zatrdil, da je tistega jutra, ko naj bi se Rebecca odpravila v šolo, trdno spal, a so preiskovalci med pregledom njegovega mobilnika ugotovili, da je v jutranjih urah brskal po spletu.