Poskus uboja v Ratečah

Ni ga poskušal ubiti sin, na ledu je padel na špičaste kamne, trdi mati

S.R./STA
7. 2. 2018, 08.53
Posodobljeno: 7. 2. 2018, 08.56
Deli članek:

Policija je ovadila mladeniča, ki naj bi v Ratečah poskušal ubiti očeta, piše Dnevnik.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Gorenjski kriminalisti so končali preiskavo dogodka, ki se je 18. januarja letos pripetil v Ratečah. Kazensko so ovadili 18-letnika, ki naj bi z nožem poskušal ubiti očeta.

Kot poroča časnik Dnevnik, jih je mama osumljenca večkrat poklicala in povedala, da kaznivega dejanja ni bilo, češ da je njen mož »na ledu padel na špičaste kamne, šele ko se je vrnil v vežo v hiši, pa je opazil, da močno krvavi.« Mati naj bi trdila še, da gre za družinsko zadevo, v katero se policija ne bi smela vmešavati.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos je za časnik pojasnil, da so na policiji »postopek zaključili s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma, da je bilo z dejanjem osumljenca storjeno kaznivo dejanje poskusa uboja. Zasežen nož je glede na zbrana obvestila povezan s tem dejanjem in eno vbodno rano na oškodovancu.« Osumljenca zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj pred tem dogodkom policisti niso obravnavali.

Ali je osumljenec na prostosti ali v priporu, na policiji za časnik niso pojasnili. Na kranjskem tožilstvu zaradi »občutljivosti zadeve in varovanja osebnih podatkov o tem primeru ne dajejo nobenih informacij,« na sodišču pa so pojasnili, da tožilstvo v tej zadevi (še) ni podalo predloga za uvedbo preiskave, še navaja časnik.