"Trupla" na primorki

FOTO: Po trčenju tovornjakov z avtoceste pobirali zamrznjene mesnine

S.R.
5. 2. 2018, 11.39
Posodobljeno: 5. 2. 2018, 14.03
Deli članek:

V zgodnjih jutranjih urah je prometna nesreča ohromila primorsko avtocesto. Poškodovanih ni bilo, so pa imeli z razsutim tovorom precej dela gasilci.

PGD Dolnji Logatec
Veliko gasilskih rok je hitro opravilo delo.

Zaradi jutranje prometne nesreče dveh tovornih vozil je bil na primorski avtocesti na odseku med Uncem in Logatcem dlje časa zaprt del pospeševalnega pasu, nastali pa so daljši zastoji.

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, se je v trčenju na enem od vozil poškodoval rezervoar za gorivo. Tovornjak je tako za seboj pustil kar pol kilometra dolgo sled, s katero so se pozneje ukvarjali gasilci, ki pa so imeli polne roke dela še s precej bolj organsko zadevo.

Nesreča je hotela, da je moralo zaradi trčenja in posledičnega iztekanja goriva naglo zavirati tretje tovorno vozilo, ki se mu je pri tem poškodovala prikolica. Poškodovanih sicer ni bilo, se je pa po cestišču raztresel tovor, natančneje, zamrznjene mesnine. Vestne roke gasilcev PGD Dolnji Logatec, Cerknica in GB Ljubljana so razsute mesne kvadre hitro naložile nazaj na prikolico, nato pa so svojo pozornost znova posvetile čiščenju cestišča.

PGD Dolnji Logatec
Veliko dela za gasilce.

PGD Dolnji Logatec
Iz tovornjaka je iztekalo gorivo.

PGD Dolnji Logatec
Trčenje pri Logatcu.

PGD Dolnji Logatec
Nesreča pri Logatcu.