Obrežje

FOTO: Huda prometna nesreča, ena oseba mrtva

K.M.
4. 2. 2018, 11.42
Posodobljeno: 4. 2. 2018, 14.08
Deli članek:

Danes zjutraj je prišlo do hude prometne nesreče s smrtnim izidom tik pred mejnim prehodom Obrežje.

PU Novo mesto
Posledice prometne nesreče na mejnemu prehodu Obrežje.

Iz policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je danes, nekaj minuti po 8.30, tik pred mejnemu prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah je do nje prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in nepazljive vožnje. Življenje je izgubila 58-letna državljanka Makedonije, ene oseba je huje poškodovana, dve pa lažje poškodovani. 

V Ljubljani vlak do smrti zbil občana. 

V prometni nesreči je ena oseba umrla, trije sovozniki pa so poškodovani. "Po prvih ugotovitvah  policistov je 44-letni državljan Makedonije vozil osebni avtomobil znamke  Audi, slovenskih registrskih oznak, v smeri proti Obrežju. Na mejnem  prehodu Obrežje je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju v dolžini  več kot 70 metrov silovito trčil v varovalno ograjo pred stebrom nadstreška  mejnega prehoda. V vozilu so bili poleg voznika še trije potniki. Policisti Postaje mejne policije Obrežje so poškodovanim udeležencem takoj  priskočili na pomoč in s pomočjo defibrilatorja več kot petnajst minut, vse  do prihoda reševalcev, oživljali 58-letno žensko, državljanko Makedonije. Kljub takojšnji pomoči in trudu policistov in reševalcev, je ženska zaradi  hudih poškodb umrla. Sedela naj bi na zadnjem levem sedežu in med vožnjo ni  bila pripeta z varnostnim pasom. Voznika in dva poškodovana potnika so  reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico," je sporočila Alenka Drenik predstavnica za odnose z javnostmi policijske uprave Novo mesto. 

Na kraj nesreče so kot prvi prišli gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč policiji, zastrli prostor nesreče in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi.

PU Novo mesto
Nesreča, mejni prehod Obrežje.

PU Novo mesto
Nesreča, mejni prehod Obrežje.

Policija ob tem vse udeležence v prometu zopet opozarja na zahtevne vozne razmere. Hitrost vožnje je potrebno prilagoditi stanju cestišča, ki je spolzko in poledenelo ter morebitnim slabšim vidljivim razmeram. Prilagodite varnostno razdaljo in se izogibajte situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati. Vožnja skozi ovinke naj bi umirjena. Vozila naj bodo pred odhodom na cesto dobro očiščena in opremljena s predpisano zimsko opremo.