ŽALOSTNO

FOTO: Bojan je zaspal s cigareto in umrl

S.A./Novice Svet24
27. 1. 2018, 20.50
Posodobljeno: 28. 3. 2024, 08.24
Deli članek:

V stanovanju na Dergančevi ulici v Ljubljani je v četrtek okoli 18. ure izbruhnil požar, zagorela je sedežna garnitura. Življenje je izgubil 59-letni Bojan.

Sašo Avramovič
Hiša, v kateri je izbruhnil požar.

Pozno četrtkovo popoldne se je že prevesilo v večerne ure, ko je v večstanovanjski hiši na Dergančevi ulici v prestolnici zagorelo. Ognjeni zublji so izbruhnili v dnevi sobi v stanovanju v drugem nadstropju stavbe, zagorela pa je sedežna garnitura. »Po vsej verjetnosti je Bojan gledal televizijo in zaspal s prižgano cigareto,« je včeraj na kraju dogodka povedal sosed in prijatelj 59-letnega Bojana S., ki je v požaru na žalost izgubil življenje.

Arhiv Svet24
V požaru je nastalo za okrog 10 tisoč evrov materialne škode.

Razbito steklo

V času požara je bil v stanovanju sam, drugače pa je bilo v objektu več ljudi, poškodovan ni bil nihče drug, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Sprva so se pojavile informacije, da je poleg požara prišlo tudi do eksplozije, no, pozneje se je izkazalo, da se to ni zgodilo, je pa zaradi vročine počilo steklo balkonskih vrat. Na kraju dogodka je, kot so nam pojasnili v ljubljanski gasilski brigadi, posredovalo njihovih 15 gasilcev in devet gasilcev PGD Štepanjsko naselje, ki so požar pogasili. Na kraj požara so prihiteli tudi policisti, ki so zavarovali območje, in reševalci, kljub hitremu odzivu pa Bojanu žal ni bilo več pomoči.

PGD Štepanjsko naselje
Zagorelo je v dnevni sobi stanovanja v drugem nadstropju bloka na Dergančevi ulici.

Sanitarna obdukcija

Truplo pokojnega je bilo odpeljano na Inštitut za sodno medicino v Ljubljani, kjer bo opravljena sanitarna obdukcija. Takrat bo tudi znan vzrok njegove smrti. Na Policijski postaji Ljubljana so še dodali, da je »v požaru po nestrokovni oceni nastalo za približno 10.000 evrov materialne škode«.

Težko je hodil

Kot nam je še povedal sosed in prijatelj pokojnega, je bil Bojan v zadnjih letih zelo bolan, težko je tudi hodil. »Težko se je premikal, večino časa je bil v stanovanju. V preteklosti je bil poročen, nato se je ločil, ima pa enega sina. Včasih je delal kot elektrotehnik, zdaj pa je čakal, da bo odšel v pokoj, a žal tega ni dočakal,« je dodal.