Izumitelj

Zvezal jo je in mučil, preden jo je razkosal

J.P.
23. 1. 2018, 17.57
Posodobljeno: 23. 1. 2018, 21.19
Deli članek:

Danski izumitelj naj bi švedsko novinarko zvezal in mučil, preden ji je vzel življenje, namigujejo tožilci.

Reuters
Izumitelj priznava, da je neprimerno ravnal z njenim truplom, a trdi, da je ni umoril.http://backend.svet24.si/#/article/edit/617211

Peter Madsen (46) je obtožen, da je avgusta lani na krovu svoje podmornice s »posebnim orodjem« mučil švedsko novinarko Kim  Wall (31), nato pa jo zadavil oziroma ji prerezal vrat. Njeno truplo je razkosal, dele pa zavil v plastične vrečke in jih odvrgel v morje južno od danske prestolnice Koebenhavn.

Izumitelj priznava, da je neprimerno ravnal z njenim truplom, a trdi, da je ni umoril – umrla naj bi ponesreči, ko ji naj bi na glavo padla loputa.

Tom Wall
Kim Wall je delala prispevek o podmornici Nautilus.

Začelo se bo 8. marca

Novinarka se je 10. avgusta lani vkrcala na njegovo podmornico Nautilus, da bi popisala njeno prvo plovbo. Madsen je dan pozneje končal v priporu.

Izumiteljevi podporniki so vandalizirali podmornico, ki počiva v pristanišču danske prestolnice – »nedolžen«, so zapisali nanjo, in »osvobodite Madsena«.

Dansko tožilstvo je izumitelja umora obtožilo 16. januarja. Sojenje se bo začelo 8. marca, tožilstvo pa ga je poleg naklepnega umora obtožilo še neprimernega ravnanja s truplom in razkosanja le-tega.