Pretep v Mariboru

Nove informacije v zvezi s smrtjo mladega Maria: bil je eden od treh

J.P.
19. 1. 2018, 12.34
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 14.40
Deli članek:

Množični pretep v Mariboru je bil usoden za 25-letnika. Preiskava se počasi zaključuje.

Gabrijel Toplak
Pretep se je pripetil na Vodnikovem trgu v Mariboru.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je na današnji tiskovni konferenci predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave množičnega pretepa v Mariboru, ki se je zgodil 7. januarja.

Najprej verbalni spor

Munda je pojasnil, da vse kaže, da se je kmalu po zaprtju lokala na Vodnikovem trgu sredi ceste ustavilo vozilo, v katerega je vstopilo nekaj ljudi iz območja Celja. Nato se je pripeljalo drugo vozilo s petimi moškimi iz Maribora – zaradi zaprte ceste niso mogli nadaljevati poti, sledil je verbalni spor, ki je prerasel v pretep. Vključila se je tudi trojica, ki je bila pri bližnjem kiosku s hitro prehrano. Med njimi je bil tudi 25-letni Mario K., ki je pozneje zaradi poškodb, ki jih je utrpel v pretepu, umrl. Bil je zaboden.

Gabrijel Toplak
Zgodilo se je v bližini nočnega lokala Podroom.

Dve smeri

Gabrijel Toplak
Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda

Kriminalisti preiskavo vodijo v dveh smereh – nasilništva in povzročitve posebno hude telesne poškodbe, zaradi katere je nastopila smrt. Prvi del je zaključen – v sredo so privedli tri osumljence (stari so 28, 35 in 44 let) iz okolice Maribora, ki so osumljeni, da so v sostorilstvu s še štirimi storili nasilništvo. Vsi so že bili v postopkih zaradi tovrstnega početja, zato sta jim bila odrejena pridržanje in pripor.

Vendar pa Munda ni želel razkriti, kdo je povzročil smrt 25-letnega Mariborčana. Na kazensko ovadbo bo po njegovi oceni treba počakati še štiri tedne. Je pa dejal, da so prejeli izjemno malo informacij in da so izvedli nekaj testiranj s poligrafom in opravili hišno preiskavo.