Afera

VIDEO: Po rokometni aferi se selektor brani: To se je zgodilo v žaru borbe

T.L.
19. 1. 2018, 11.21
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 12.17
Deli članek:

Poglejte videoposnetek in presodite: je res šlo za naključje? Nova afera pretresa evropsko rokometno prvenstvo na Hrvaškem.

Reuters
Hrvaški vratar Ivan Stevanović proti beloruskemu rokometašu.

Po dramatičnih dogodkih na tekmi med Slovenijo in Nemčijo evropsko rokometno prvenstvo na Hrvaškem pretresa nova afera, za katero je kriv selektor domače rokometne vrste - Hrvaške.

Osem sekund pred koncem tekme med Hrvaško in Belorusijo, ko je Belorusija imela napad za izenačenje rezultata na 24:24, je med akcijo hrvaški selektor Lino Červar na liniji, ki ločuje igrišče od trenerske klopi, beloruskega igralca Karvackega z desno roko zagrabil okoli trebuha, nato pa je "objem" skušal skleniti še z levo roko, vendar se je prijema močni Belorus otresel in nadaljeval z igro v napadu. 

Reuters
Lino Červar

Po tekmi je selektor po poročanju Index.hr dejal: "Mah, ni bilo nobenega namena. Običajno hodim levo in desno in tako je prišlo do manjšega trčenja z beloruskim igralcem. Vse to je v žaru borbe." Običajno se tovrstni telesne stiki dogajajo na igrišču, med rokometaši, ne pa med selektorji ob igrišču in rokometaši na njem. Mediji so neizprosni v sodbi: ni šlo za slučaj, ampak za namerno Červarjevo "objemanje" igralca nasprotne ekipe. 

In kako se je končala tekma? Tesno. Z zmago Hrvaške s 25:23 in Belorusijo, ki je zapravila napad za remi proti Hrvaški.

Poglejte videoposnetek in presodite: je res šlo za naključje?