Serijski tatič

Honda je izkoristil PIN ob kartici in odklenjen avto

J.A. / Dolenjski list
9. 12. 2017, 19.30
Deli članek:

Roman Hudorovac je v preteklosti že bil obsojen, zdaj je zaradi več kraj moral znova pred sodnika. Pravi, da je nedolžen.

J.A.
Obtoženi Rom je oče dveh najstnikov, ima tri razrede osnovne šole, je brez zaposlitve in je pred prihodom v pripor dobival 200 evrov socialne pomoči.

Šestintridesetletni Roman Hudorovac - Honda iz Sovinka v semiški občini je že od začetka oktobra v priporu, saj naj bi si avgusta in septembra dal duška in kradel po Beli krajini. Na sodišču, kjer je imel prejšnji teden predobravnavni narok, je trdil, da je nedolžen. Obtoženi Rom ima tri razrede osnovne šole, je brez zaposlitve in je pred prihodom v pripor prejemal 200 evrov socialne pomoči. V preteklosti je bil že obsojen.

Posnela ga je kamera

Tožilstvo mu je očitalo štiri kazniva dejanja. Tako naj bi konec avgusta v Metliki našel denarnico z dokumenti in bančno kartico (vse skupaj v vrednosti 110 evrov). Očitno je imel takrat veliko srečo, saj je lastnica poleg bančne kartice hranila tudi PIN-kodo. Namesto da bi denarnico vrnil gospe, se je raje odpeljal v Črnomelj in tam najprej poskusil dvigniti 100 evrov, a mu ni uspelo, saj je bilo na računu premalo denarja, ko pa je vtipkal 70 evrov, je bila transakcija uspešna. Seveda ni računal na to, da ima večina bankomatov poleg tudi varnostno kamero, na njegovo žalost tudi tisti, na katerem je opravil dvig.

Zalotil ga je lastnik

V nadaljevanju ga obtožnica bremeni, da naj bi dober mesec pozneje (30. septembra 2017) v Tribučah iz odklenjene hiše izmaknil denarnico (škode je bilo za 100 evrov), v Črnomlju pa naj bi istega dne odkril avtomobil znamke Volkswagen Passat, ki ga lastnik ni zaklenil, in v njem v denarnici našel 130 evrov gotovine. Ta zgodba se je bolj klavrno končala, kajti lastnik ga je zalotil, zato mu je Hudorovac moral denar vrniti, za nameček pa ga je posnela tudi varnostna kamera.

Krivde ni priznal

»Za vsa kazniva dejanja predlagam enotno kazen dve leti in štiri mesece zapora ter podaljšanje pripora do začetka prestajanja kazni,« je v primeru priznanja krivde predlagal okrajni tožilec Tomaž Bauman, ki se je ekipi novomeškega tožilstva pridružil v začetku letošnjega oktobra. Kot je bilo že zapisano, Hudorovac krivde ni priznal (zdelo se je, da bi jo, če bi tožilec predlagal nižjo zaporno kazen).