Posli v Krškem

Sumljivo: Martin sredi noči kupil ukraden traktor

Janja Ambrožič/Dolenjski list
3. 12. 2017, 07.20
Deli članek:

Trojica je ukradla traktor na Artu in ga še istega večera odpeljala v okolico Ptuja. Vidovič trdi, da ni vedel, da kupuje ukradeno vozilo.

Janja Ambrožič
Martin Vidovič

Bi za šest tisoč evrov kupili traktor z gozdarsko opremo, ki je dejansko vreden 30 tisočakov? Razmislite. Če se nekaj sliši prelepo, potem navadno nekaj tiči v ozadju. Namreč, če nekdo traktor prodaja tako pod ceno, ima verjetno nekaj za bregom. Tako bi moral razmišljati kupec Martin Vidovič iz Cirkulan, ko mu je trojica prodajala traktor znamke Landini. Pa ni ali pa zdaj samo noče priznati, da je vpleten.

JE VEDEL?

Vidovič, ki se ukvarja s preprodajo kmetijskih strojev, je namreč obtožen, da je vedel, da kupuje traktor, ki je bil ukraden, in je zdaj obtožen kaznivega dejanja prikrivanja. »Z nakupom in prodajo kmetijskih strojev se obtoženi ukvarja profesionalno, zato ni dvoma, da je vedel, da je traktor ukraden. Prevzel ga je ponoči in traktor je imel zlomljeno ključavnico,« je med branjem obtožnice izpostavil okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič in dodal, da so pred predobravnavnim narokom potekala pogajanja o priznanju krivde, a do sporazuma ni prišlo. Ker je predvideval, da obtoženi krivde tudi pred sodnico Cvetko Ogorevc Sotelšek ne bo priznal, ni predlagal kazni, sicer je za tovrstno dejanje zagrožen zapor do treh let.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

VSE ZANIKA

»Krivde ne priznam,« se je glasil njegov pričakovani odgovor. V nadaljevanju pa je predlagal kup dokaznih predlogov, iz katerih je mogoče sklepati, da bo poskušal sodnico najprej prepričati, da je bila cena šest tisoč evrov popolnoma realna in da tožilstvo pretirava, ko trdi, da naj bi bil traktor vreden 30 tisočakov. V nadaljevanju pa naj bi zaslišali tudi pričo, ki bo potrdila, da so traktor preverili na spletnih straneh policije in avtoneta, a nikjer ni bil na seznamu ukradenih. Trojice Štajercev, ki je obtožena, da je traktor Gozdnega gospodarstva Brežice istega dne odpeljala z gradbišča na Artu, na narok ni bilo, sodnica je zanje narok razpisala sredi decembra.