Grozljivo

Na avtocesti obrnil polkrožno in trčil v dve vozili

B.K.
25. 11. 2017, 18.43
Posodobljeno: 25. 11. 2017, 18.43
Deli članek:

Ljubljanski policisti so danes dopoldan obravnavali prometno nesrečo na avtocesti A/1 Blagovica - Trojane, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje v nasprotno smer.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Voznik osebnega vozila je zaradi zaprtega predora Trojane, z vozilom pred predorom polkrožno obrnil in pričel voziti v nasprotni smeri od dovoljene. Nadzorni sistem Darsa je zaznal vožnjo v napačno smer in začel z nemudnim obveščanjem voznikov. Voznik omenjenega vozila pa je bil s strani policistov Postaje prometne policije Ljubljana zaustavljen pri izvozu Blagovica.

Policisti so ugotovili, da je voznik pred zaustavitvijo povzročil prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena še dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila v pravilni smeri, vsak po svojem prometnem pasu. Ko je po nasprotni smeri pripeljal povzročitelj, je voznik na levem pasu, v izogib trčenju, zavil desno, pri tem pa trčil v voznika ob njem. Nihče od udeleženih ni bil poškodovan.

Pri preiskovanju prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v nasprotni smeri  5 kilometrov in s svojo vožnjo zelo ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu. Povzročitelj ni bil pod vplivom alkohola, so mu pa policisti na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Za vožnjo v nasprotno smer je sicer predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk.