Razjarjena množica

VIDEO: V Bruslju več sto mladeničev domnevno s kiji in noži povzročalo nemire

R.T.
16. 11. 2017, 07.00
Deli članek:

Na ulicah evropske prestolnice so včeraj zvečer izbruhnili izgredi, ko je razjarjena mladina, ki je štela več sto glav, napadla policiste.

Youtube

V središču Bruslja so vladale kaotične razmere, zaradi česar so policijski uslužbenci na pomoč poklicali tudi zvezno policijo. Na ulicah je bilo več sto mladih, med katerimi so bili nekateri domnevno oboroženi tudi z noži in palicami, poroča britanski Express.

Začelo naj bi se z nedolžnim zborovanjem, ko je raper "Vargasss 92" zaradi glasbenega videa na glavni trg pozval svoje oboževalce, vendar so stvari kmalu ušle izpod nadzora. Ko je skupina policistov želela pristopiti do glasbenika, se je proti njim obrnila množica ljudi in nanje začela metati kamenje. Nasilje se je stopnjevalo do te mere, da so se morali policisti umakniti s prizorišča, tja pa so nato vstopile policijske enote za obvladovanje izgredov. Čeprav je rap zvezdnik svoje oboževalce prek snapchata pozval, naj ostanejo mirni, so ti nadaljevali z izgredi in vandalizmom. Glede na navedbe očividcev naj bi srborita mladež s kovinskimi palicami razbila tudi več avtomobilov.

Policija naj bi več oseb pridržala.