Borila se je za življenje

VIDEO in FOTO: Oče spregovoril o grozi, ko je videl razkosano telo svoje umorjene hčerke

S.R.
9. 11. 2017, 18.18
Posodobljeno: 9. 11. 2017, 18.32
Deli članek:

Becky Watts je bila stara 16 let, ko jo je leta 2015 s pomočjo svojega dekleta umoril polbrat. Njen oče se še vedno ne more otresti bolečine, ki je vanj zarezala ob izgubi ljubljene osebe.

Youtube
Becky je umrla stara komaj 16 let.

Profimedia
Oče umorjene Becky in njena babica.

Oče najstnice Becky Watts, ki je bila na grozljiv način umorjena februarja 2015, je spregovoril o grozi, ko je moral v mrtvašnici pogled upreti na telo svoje mrtve hčerke.

Becky je bila 16 let stara srednješolka, ki je leta 2015 skupaj s svojim očetom Darrenom Galsworthyjem in njegovo ženo Angie živela v britanskem mestu Bristol.

Zločin, ki je pretresel državo

Oče je 20. februarja, ko je dlje časa ni bilo domov, posumil, da nekaj ni v redu, saj to zanjo ni bilo značilo. Na policijo je podal prijavo, da je Becky pogrešana. Začela se je največja policijska preiskava v zgodovini tega območja, zgodba pa je preplavila naslovnice britanskih medijev.

Njeno na osem delov razkosano telo so čez nekaj dni našli skrito v vrtni lopi. Preiskovalci so hitro ugotovili, da jo je s pomočjo svojega dekleta Shaune Hoare umoril njen polbrat Nathan Matthews.

Avon and Somerset police
Morilca Nathan Matthews in Shauna Hoare.

Šlo je za dobro premišljeno ugrabitev z neverjetno krutim koncem. 19. februarja se je zločinski par, opremljen z vsemi potrebščinami, odpravil do njenega domovanja in jo ugrabil. Becky je v borbi za življenje utrpela več kot 40 ran, dokler ni umrla od zadušitve. Zločinca sta njeno telo nato s krožno žago v kadi razžagala na osem delov in jo spravila v prtljažnik avtomobila. Vrnila sta se v hišo in se šest ur še na razne načine zabavala, nato pa je Nathan umorjeno Becky spravil v rdeč kovček, ga izročil prijatelju ter ga prosil, če bi lahko v zameno za 10.000 funtov za nekaj časa popazil na njegove »stvari.«

Nathana so novembra 2015 zaradi umora obsodili na doživljenjsko zaporno kazen, medtem ko je bila Shauna za uboj obsojena na 17 let zapora.

Profimedia
Kraj zločina.

Grozljiv prizor

Oče je v srce parajočem trenutku v najnovejšem dokumentarnem filmu o tem grozljivem zločinu končno spregovoril o dnevu, ko je moral v mrtvašnici »prepoznati« svojo hčerko.

»Šele takrat nas je zadelo. Na vso moč so se potrudili, da bi zakrili dele, kjer jo je razžagal, vendar sem kljub temu lahko videl, kje jo je obglavil. Noben starš ne bi smel biti priča takšnemu prizoru,« se je izpovedal Darren, ki je za medije spregovoril že 20. februarja letos na drugo obletnico njene smrti. »Na ta dan se je Becky borila za svoje življenje in izgubila. Misel na ta dan me ubija. Čutim, da bi kot oče moral storiti več za njeno zaščito, vendar sem se takrat odpravil v službo, da bi svoji družini zagotovil preživetje. Jemljem veliko tablet in ne vem, kako bom vse to prenesel,« je dejal takrat.

Profimedia
Pogreb umorjene najstnice Becky.

Profimedia
Becky Watts

Profimedia
Člani družine.

Profimedia
Pogreb umorjene najstnice Becky.