Napad v šempetrski bolnišnici

Elvis, obtožen napada z nožem v bolnišnici, zavrača krivdo

sa
14. 10. 2017, 20.35
Deli članek:

Na okrajnem sodišču se je začelo sojenje Elvisu Ramadaniju, ki ga tožilstvo obtožuje napada z nožem v šempetrski bolnišnici 16. septembra letos.

Arhiv Svet24
Po dejanju so mu odvzeli prostost.

Obtoženi Ramadani je včeraj na Okrajnem sodišču v Novi Gorici povedal, da je v bolnišnici bil, vendar očitanega kaznivega dejanja ni storil. Trenutno je v priporu, sodnik Jernej Kovše pa bo še pred iztekom enomesečnega roka odločil, ali mu bodo po enem mesecu pripor podaljšali.

Predlagala hišni zapor

Tožilka Damjana Bandelj se je na včerajšnjem predobravnavnem naroku zavzela, da bi ostal še naprej v priporu, saj je bil zaradi nasilništva že večkrat obravnavan, za kaznivo dejanje nasilja je prestal tudi že zaporno kazen. Ramadanijeva branilka Lidija Košutnik pa je zanj predlagala milejšo obliko čakanja na odločitev sodišča, hišni pripor. Sodni postopek se bo nadaljeval v začetku naslednjega meseca z zaslišanjem številnih prič dogodka v šempetrski bolnišnici.

Arhiv Svet24
Do neljubega dogodka je prišlo v šempeterski bolnišnici.

Razgrajal in grozil

Spomnimo. Na sobotni večer 16. septembra je v šempetrski bolnišnici moški razgrajal in zaposlenim grozil z nožem. Ker se po prihodu policistov ni umiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odvzeli prostost, so tedaj sporočili novogoriški policisti. Naslednji dan, v nedeljo, so ga s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor. Policisti so kazensko ovadili tudi 26-letnika, ki naj bi skušal preprečiti uradno dejanje policistov in pri tem lažje poškodoval enega od tam zaposlenih.

Pismo zaposlenim

Kot je takrat v pismu zaposlenim zapisala direktorica bolnišnice Nataša Fikfak, je dogodek pretresel tako zaposlene kot bolnike. »Skupaj s policijo vodimo preiskavo dogodka, analiziramo vse podatke, vzroke tako lahkega prihoda v bolnišnico in gibanja napadalca znotraj nje, kljub že privzetim varnostnim ukrepom,« je navedla. »Zavedamo se nevarnosti za zaposlene in nam v oskrbo zaupane paciente, zato bomo naredili vse v najkrajšem času, da se kaj podobnega ne bi nikdar več zgodilo,« je dodala takrat.