Top flop tedna

Kradla je ženska, ovadili so moškega ...

S.S.
9. 10. 2017, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10 Primorski policisti so s hitre ceste Koper–Bertoki odstranili domačina in ga oglobili.

9 V Cogetincih v občini Cerkvenjak je neznanec izpraznil garažo ob hiši. Lastnik pogreša dve kolesi, žar, par smuči, kosilnico na nitko in več orodja. Škode je za sedem tisoč evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Ljubljanski policisti so v Štepanjskem naselju obravnavali drzno tatvino. Ugotovili so, da je oškodovanka v notranjosti hiše zalotila neznanega moškega, ki se ji je izgovoril, da je zgrešil vhodna vrata. Izkazalo pa se je, da ji je iz spalnice ukradel denar. Nepridiprav se je s kraja zločina odpeljal s kolesom.

6 Na Trebelnem je nekdo vlomil v leseno brunarico. Lastnik pogreša plinski žar, leseno mizo in štiri stole. Škode je za približno tisočaka.

5 Na Kobariškem v bližini naselja Sedlo je neznanec ukradel električnega pastirja s pripadajočo baterijo, fotocelico in več deset metrov žice. Škode je za približno 300 evrov.

4 Koprski policisti so prejeli obvestilo, da pri Taverni nekdo straši s puško. Izkazalo se je, da je bil na kraju pogumen pijani 51-letni Ljubljančan, ki je sejal strah in trepet z imitacijo puške. Policisti so mu odredili pridržanje, sledi plačilni nalog.

3 V Ankaranu so policisti na podlagi prijave občana našli tri sadike prepovedane »trave«, ki so v višino merile do 180 centimetrov. Urbani kmetovalec ni znan, mu pa grozi ovadba za promet z mamili, za kar je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.

2 V Podčetrtku je lovec, ki je meril v lisico, zgrešil in obstrelil 70-letnega kolega; ta je na srečo utrpel le lažje poškodbe leve noge.

1 Izolski policisti so v diskoteki Gavioli obravnavali precej zapleten primer. In sicer sprva neznano dekle, ki je nekemu Italijanu ukradlo tisoč evrov vredno zlato verižico, Hrvatu pa tri tisoč evrov vredno ročno uro Rolex. A po preverjanju identitete se je izkazalo, da je neznano dekle pravzaprav 20-letni Italijan »z izrazitim videzom ženske«.