Dodatni dokazi

Našli še glavo umorjene novinarke

G.G.
7. 10. 2017, 10.42
Posodobljeno: 7. 10. 2017, 11.12
Deli članek:

Danska policije je sporočila, da so potapljači v zalivu Koge v vreči našli glavo, noge in kose oblačil pogrešane švedske novinarke Kim Wall.

Reuters
Obdukcija je pokazala, da je bila Wallova večkrat zabodena v predel prsi in genitalije.

Reuters
Peter Madsen.

Umora 30-letna novinarke Kim Wall je obtožen 46-letni lastnik podmornice in inženir samouk Peter Madsen. Ta pravi, da je Kim umrla na krovu njegovega plovila. Inovator je policiji sprva zatrdil, da je Wallovo 10. avgusta odložil v Københavnu, takrat so jo tudi nazadnje videli, ko je vstopala na njegovo podmornico. Pozneje je spremenil svojo zgodbo, njeno obglavljeno truplo pa so v morju našli 23. avgusta.

Madsen je na sodišču v Københavnu povedal, da je novinarki na glavo padla težka loputa, ki je sam ni uspel zadržati, potem ko je izgubil oporo. Dejal je še, da je njeno truplo nato poskušal odvreči v morje, sam pa storiti samomor. Na vprašanje, zakaj jo je odvrgel čez krov, je odgovoril, da je v šoku takrat menil, da je to pravilno storiti.

Inovatorja so 11. avgusta, dan po izginotju novinarke, rešili s potapljajoče se podmornice, pri čemer domnevajo, da je po začetku iskalne akcije za pogrešano plovilo potopil sam.