Medsosedski spor

Lovec Srečko grozil sosedu: "Ustrelil te bom kot psa!"

S.A., G.T.
30. 9. 2017, 20.00
Posodobljeno: 2. 10. 2017, 09.19
Deli članek:

Srečko je sosedu grozil, da ga bo "ustrelil kot psa", ker pa je Srečko lovec, se je sosed groženj močno prestrašil. Na kraju je posredovala policija.

Svet24
Zgodilo se je, ko je bil G.M. predvčedvčerajšnjim na sprehodu s psom …

V Flisovi ulici v Spodnjih Hočah je včeraj popoldne zavrela kri. Sprla sta se soseda, Devetinpetdesetletni Srečko Ruedl in 36-letni G.M.. Ozadje spora sicer sega v preteklost …

Policisti so pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo pri 59-letnem Srečku v večernih urah tudi opravili. Zasegli so mu pet kosov orožja in 177 nabojev, za kar sicer poseduje veljavno orožno listino.

Utrpel več ugrizov

»Pred približno enim letom je bil naš pes še mladič. Po ulici in okrog smo ga vsakodnevno vozili na sprehod. Vedno na povodcu. Sprehajalna pot gre tudi mimo hiše, v kateri živi Srečko, ki ima doma tudi psa. Na enem od sprehodov je Srečkov pes ušel od hiše in priletel do našega psa. Zet G.M.-ja ga je napodil stran, da bi ubranil našega. Srečko je to videl in se začel dreti na G.M.. Ker je naš pes začel krvaveti, se je G.M. obrnil stran in se odpravil nazaj domov. Nato je odšel k veterinarju, ki je ugotovil, da je pes utrpel več ugrizov. O dogodku smo obvestili tudi policijo, ki je nato prišla na kraj dogodka,« nam je včeraj na licu mesta opisala tašča napadenega soseda.

Svet24
V Flisovi ulici v Spodnjih Hočah je predvčerajšnjim zavrela kri.

»Smrdljivec, prasec…«

Dodala je, da se je G.M. predvčerajšnjim okrog 17. ure s psom odpravil po isti sprehajalni poti in znova srečal Srečka, ki je imel tokrat psa privezanega na povodec. »Srečko je na zeta spet začel vpiti in ga poniževati. Kričal je: 'Smrdljivec, prasec, ustrelil te bom kot psa!' G.M. mu je samo zakričal: 'Pojdi stran!' Srečko pa se mu je približal in G.M. ga je nato odrinil, češ da se ne bo pustil tepsti. Potem se je vrnil domov,« je včerajšnji dogodek na kratko opisala sogovornica. Policisti so bili o medsosedskem sporu obveščeni malo po 17. uri, ko je, tako Miran Šadl, tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave, »šestintridesetletni moški iz Spodnjih Hoč na telefonsko številko 113 naznanil, da ga je na domači ulici fizično napadel 59-letni sosed in mu grozil, da ga bo 'ustrelil kot psa'. Ker je sosed lovec, se je naznanitelj groženj močno prestrašil. Policisti so nemudoma odreagirali, pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo pri 59-letniku že včeraj (predvčerajšnjim, op. p.) zvečer tudi opravili«.

In kaj so našli?

Zasegli so mu pet kosov orožja in 177 nabojev, za kar sicer poseduje veljavno orožno listino. »Orožje bodo poslali na upravno enoto Maribor s pobudo za odvzem orožja in streliva. Osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje po 135/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1),« je dodal Šadl.

Vendar pa s tem zgodba še ni bila zaključena. Kasneje je v mariborskem kliničnem centru zdravniško pomoč iskal Ruedl. G.M. naj bi ga namreč brcnil v predel trebuha in mu povzročil lažjo telesno poškodbo. Zato bodo policisti tožilstvu ovadili tudi 36-letnika, je zaključil Šadl.