Kronika

Sadista obsodili na 39 let zapora

lt
26. 9. 2017, 14.11
Posodobljeno: 26. 9. 2017, 15.30
Deli članek:

Med seksualno seanso je ubil svojega partnerja.

Daily Mail
Sadist, ki se je pretvarjal, da je agent MI5 bo za zapahi vsaj 39 let.

Britansko pravosodje je na najmanj 39 let zapora obsodilo 29-letnega Johna Marshalla, ki je med pretvarjanjem, da je agent proti-obveščevalne službe MI5, zvezal in mučil 58-letnega Petra Fasolija.

»Prepričan sem, da si bil motiviran z željo, da g. Fasoliju zadaš bolečino brez njegovega pristanka. Tako dolgo si ga mučil, ker si v tem užival,« je med izrekom sodbe povedal sodnik Nicholas Hilliard, »glavna elementa vaše motivacije za umor g. Fasolija sta bila rop in sadizem. Prepričan sem, da za storjeno ne čutite nobenega obžalovanja. Prav nasprotno, iz tega ste potegnili užitek.«

Marshall med izrekom sodbe ni kazal čustev

Fasolija, ki se je ukvarjal s popravili računalnikov, je Marshall srečal na socialnem omrežju Badoo. Dogovorila sta se, da se srečata v Fasolijevem bungalovu v Northoltu, zahodno od Londona. Namen srečanja je bilo seksualna seansa z zavezovanjem, vendar je imel Marshall pri tem plan, da svojo žrtev oropa.

Žrtvi je ukradel 780 britanskih funtov in z njeno bančno kartico kupil let za letalo v Italijo, kjer je ubil še enega moža, tretjega pa je skušal ubiti v Rimu.

Preiskovalci so dve leti verjeli, da je bila Fasolijeva smrt nesreča, dokler njegov nečak na njegovem trdem disku ni našel ure trajajočega posnetka njegovega umora. Posnetek so pokazali poroti, ki je Marshallowa nasprotna pojasnila niso več prepričala.